Latvijas pagastu un mazpilsētu vēlētāju apvienību saraksti, bez jau ierastajiem nosaukumiem “Mēs – savam pagastam” vai “attīstībai”, guvuši nosaukumus gan no kandidātu uzvārdiem, gan profesijām, gan no tautu parunām un attieksmes pret dzīvi.
Tā piemēram Ceraukstes pagastā startē saraksts “Pagasta šoferis”, kurā ir tikai viens kandidāts – pagasta šoferis, Liezeres pagastā ir saraksts “Pēdējā cerība”, Ipiķu pagastā – “Pēdējais laiks”, Zaubes pagastā – “Cerība nr. 1”, bet Laidzes pagastā ir apvienība “Laimes lācis”.

Savukārt Zaļenieku pagastā sarakstu izveidojis kāds sagādnieks Ojārs, un saraksta nosaukums ir “Ojārs un domubiedri”, bet Asares pagasta pieteikts saraksts “Timahovs”, kurā pirmais numurs ir individuālais uzņēmējs Valērijs Timahovs.

Vairāku sarakstu nosaukumi aicina uz darbību, kaut ko sola vai pamāca vēlētājus, piemēram, Virešu pagastā startē apvienība “Jūsu problēmas – arī mūsu”, Vārkavas novadā - “Uz priekšu, draugi”, Drustu pagastā – “Godā, Cieni, Strādā!” un “Ne soli atpakaļ!”, Sēmes pagastā – “Ticiet - mēs to varam!”. Alsungas pagastā pieteikts saraksts “Darbs dara darītāju”, Dunikas pagastā – “Kā strādāsim, tā dzīvosim”, Beļavas pagastā - “Kā lemsiet, tā būs”, bet Stāmeriena ir apvienība “Lai top...”.

Daudzeses pagastā viena no apvienībām saucas ”Veiksmi visiem”, Tilžas pagastā ir apvienība “Dienai pēc rītdienas”, Saldus pagastā – “Tik un tā”, vēlēšanās startē arī saraksts “Par kultūru un kulturāliem cilvēkiem Kārsavā”, Pļaviņās kandidē saraksts ar nosaukumu “Krustceles”, bet Asūnes pagastā saraksts uzreiz brīdina vēlētājus par pašvaldības iespējam – tā nosaukums ir “Realitāte un iespējas”. Savukārt Ambeļu pagastā ir divi saraksti ar vienādu nosaukumu “Mēs savam pagastam”, Nīgrandes pagastā pieteikts saraksts “Savējie sapratīs”, saraksts “Savējie” ir vairākos pagastos, bet Strenčos ir apvienība “Tavējie”. Stoļerovas pagastā ir saraksts ar patriotisku atziņu – “Stoļerova ir tikai viena”, Viļānos startē apvienība “Ar labiem nodomiem”, Birzgales pagastā – “Būt vai nebūt”, Straupes pagastā – “Vīru doma”.

Klintaines pagastā vienā sarakstā apvienojās “Optimisti”, Annas pagastā pieteikts saraksts “Cilvēks cilvēkam”, Ilzenes pagastā – “Soli pa solim”, Engures pagastā – “Mēs – sievietes - pagastam”, Katvaru pagastā – “uzņēmēju un pensionāru apvienība Sarma”, bet Galgauskas pagastā apvienības nosaukums vēstī, ka tā veidota ”Dzīvei, darbam un priekam”.

Vestienas pagastā pretēji pašreizēja pagasta priekšsēdētāja vadītajam sarakstam “Mēs - Vestienai”, kāds uzņēmējs izveidoja sarakstu “Es Vestienai”, kurā viņš arī ir vienīgais kandidāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!