Foto: F64

Piektdienas rītā daudzviet Kurzemē un vietām pārējos reģionos sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 26 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Liepājas šoseja (A9) no Anneniekiem līdz Skrundai, uz Ventspils šoseja (A10) no Strazdes līdz Usmai, kā arī uz Rēzeknes šoseja (A12) no Stolbovkas līdz Terehovai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Balvu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Ludzas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnē.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas, Aizkraukles, Bauskas un Ogres apkārtni.

"Latvijas Valsts ceļi" atgādina, ka autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase. Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem (pārsvarā vietējās nozīmes autoceļi) nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos – stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos.

Šādos laika apstākļos autovadītāji aicināti ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!