Laikraksts “Neatkarīgā” otrdien apbraukājis Rīgas ūdenskrātuves un konstatējis, ka peldvietas ir pilnas ar bērniem, kurus praktiski neviens neuzrauga. Laikraksta žurnālisti novērojuši, ka tikai gados mazākajiem bērniem līdzi ir mammas, kas tos pieskata.
Jau vēstīts, ka šovasar Rīgā neilgā laikā noslīkuši divi bērni. Ja nekas netiks darīts, var gaidīt jaunus upurus, laikrakstam prognozējusi Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības stacijas operatīvās daļas vadītāja Vija Grigale.

"Bērns nedrīkst pārkarsis uzreiz skriet ūdenī, viņam jāatpūšas. Jebkurā gadījumā nedrīkst iet dziļumā, nenovērtējot savus spēkus. Svešās vietās, nepārliecinoties par drošību, uz galvas lēkt ūdenī nedrīkst, ir bijuši vairāki smagi gadījumi, kuros jaunieši gājuši bojā vai palikuši paralizēti," atgādina Grigale.

Bieži vien cilvēks nomirst tikai tāpēc, ka pie notikuma vietas ātrā palīdzība nevar piekļūt. Pie gandrīz visām ūdenstilpēm ved tikai taciņas un, ja glābējiem kāds neiznāk pretī, parādot cietušo, viņa glābšana jau var būt novēlota, “Neatkarīgajai” skaidro Grigale.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!