No biedrības „Daugavas vanagi Latvijā” izslēgts ilggadējais biedrības zemes valdes priekšsēdis Jānis Atis Krūmiņš, kurš šajā amatā darbojās pēdējos deviņus gadus, informēja biedrības „vanadžu” nozares vadītāja Klāra Mētra.

Par jauno biedrības priekšsēdi kļuvis Vitauts Arnolds Kizāns.
Krūmiņš no priekšsēža amata atstādināts un no biedrības izslēgts, pamatojoties uz jūnija beigās sasauktās ārkārtas pārstāvju sapulces lēmumu, un vakar izmaiņas valdē reģistrētas arī Uzņēmumu reģistrā.

Mētra apgalvoja, ka šāda lēmuma pamatā bijuši Krūmiņa vairākkārtēji pārkāpumi visu deviņu gadu garumā, pieņemot biedrības statūtiem neatbilstošus lēmumus un nekonsultējoties ar pārstāvju sapulci.

Sestdien biedrība Latvijas Kara muzejā rīkošot nodaļu pārstāvju sapulci, kurā iepazīstinās ar bijušajam valdes priekšsēdētājam izvirzītajām pretenzijām un pārkāpumu protokoliem.

Pats Krūmiņš „Daugavas vanagu” pārstāvju pārmetumus uzskata par nepamatotiem un patiesībai neatbilstošiem. „Organizācijā visu laiku notiek šāda izrēķināšanās. Melu kampaņa pret mani tika rīkota arī „Pilsoniskajā savienībā” un manā pamatdarbā,” sacīja bijušais biedrības zemes valdes priekšsēdis, tagadējais Rīgas domes deputāts.

No Krūmiņa teiktā izriet, ka vairākas no pretenzijām saistās ar viņa plāniem attiecībā uz biedrībai piederošo īpašumu Slokas ielā, kura uzturēšanai viņš gatavojies piesaistīt līdzekļus no biedrības apvienībām ārvalstīs, taču citi „Daugavas vanagu Latvijā” pārstāvji nav to atbalstījuši.

„Visa rezultātā ēka šobrīd stāv kā grausts, par ko pārmetumi tiek adresēti manā virzienā,” teica Krūmiņš.

Krūmiņš stāstīja, ka ir sazinājies ar „Daugavas vanagu” centrālo valdi un gaida, ka tās pārstāvji ieradīsies Latvijā, lai „nostādītu „Daugavas vanagus Latvijā” uz pareizā ceļa”. Tikmēr viņš pats nolēmis apmeklēt rīt gaidāmo sanāksmi Kara muzejā, lai paustu savu viedokli šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!