Foto: LETA

Sestdien pulksten 17.47 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega virtuve piecu kvadrātmetru platībā. Dzēšot liesmas pašu spēkiem, cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors.

Sestdienas rītā pulksten 4.47 tika saņemts izsaukums Jaunjelgavas novadā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts un starpstāvu pārsegums kopumā 310 kvadrātmetru platībā. Pulksten 7.55 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 2.15 tika saņemts izsaukums uz daudzstāvu sabiedrisko ēku Rīgā, kur pagrabā dega elektrības vadi 0,2 kvadrātmetru platībā. Bija nostrādājusi ugunsaizsardzības sistēma un no ēkas bija evakuējušies 50 cilvēki.

Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja telpas un pulksten 3.42 cilvēki varēja atgriezties ēkā.

Piektdien pulksten 20.50 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur desmitstāvu mājas sestā stāva dzīvoklī uz plīts dega ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā.

No piedūmotā dzīvokļa izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Liesmas bija apdzēstas pirms VUGD ierašanās. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 26. februāra pulksten 6.30 līdz 1. marta pulksten 6.30, VUGD saņēma 116 izsaukumus – 49 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divu kūlas un viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 49 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!