30. septembrī Veronika Filmanoviča ģimenes lokā nosvinēja savu 102. dzimšanas dienu. Stipru veselību un ilgu dzīvi jubilārei devis darbs un lūgšanas.

Pati Veronika stāsta, ka visa dzīve pagājusi, strādājot kolhozā. No vīriešiem ģimenē bijis tikai tēvs, kas audzinājis trīs meitas, no tām - Veronika pati jaunākā. Ilgdzīvotāja joprojām dzīvo kopā ar māsasdēlu Konstantīnu un viņa ģimeni. Pašas acis vēl redz gan ceļu, gan laukus, un ausis dzird mazmeitas Darjas jautrās čalas.

Veronikai pašai nav bijis bērnu, Konstantīnam viņa pateicas par dzīves laikā dāvāto sirds siltumu: „Esmu laimīgs cilvēks, jo esmu ģimenē, starp savējiem. Man ir ļoti labs māsas dēls. Cits tādu dēlu nevar vēlēties, cik viņš man labs. Lai Dievs viņam dod veselību. Tagad man nav it nekādu bēdu. Māsas dēlam laba sieva, gādīgs dēls, burvīga mazmeita. Par visu dzīvē pateicos Dievam un labiem cilvēkiem, kas mani neaizmirst.”

Veronikas māsas Natālija un Fekla arī ir bijušas ilgdzīvotājas. „Māte aizgāja viņsaulē 100 gados, otra mātes māsa - 94 gadu vecumā,” - tā māsasdēls Konstantīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!