Pagājušais gads Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļai bijis labs – piedzimis vairāk bērniņu nekā pērn. Arī iedzīvotāju miršanas fakti reģistrēti mazāk, laikrakstam "Latgales Laiks" vēstījusi dzimtsrakstu nodaļas vadītāja Valija Jurķāne.

Pērn piedzimuši 157 bērni, kas ir par 12 mazuļiem vairāk nekā 2012.gadā. Visu jaundzimušo vecāki ir saņēmuši vienreizēju pabalstu 50 latu apmērā, kā arī grāmatu "Mūsu bērns".

2014.gadā bērna piedzimšanas pabalsts būs 72 eiro.

Pērn pasaulē nākuši vairāki dvīnīši – Emīlija un Patriks Sventes pagastā, Evita un Samanta Kalupes pagastā un Nellija un Alekss Skrudalienas pagastā. Pavisam reģistrēta 79 zēnu un 75 meiteņu dzimšana.

68. māmiņām bērniņš ir bijis pirmdzimtais, savukārt 8 ģimenes kļuvušas kuplākas ar piekto, sesto un septīto bērnu.

Pārsvarā vecāki izvēlējušies tradicionālus, taču vienlaikus populārus vārdus, kā, piemēram, Sofija, Alise, Viktorija, Poļina, Maksims, Artjoms, Jānis, Roberts un Iļja. Starp retajiem vārdiem - Jevangelina, Vitalina, Kataleja, Mairika, Sanija, Alisters un Demids.

Pieaudzis arī reģistrēto laulību skaits. Pērn reģistrētas 325 laulības.

Pirmo reizi laulības ostā devušās 255 sievietes un 259 vīrieši, turklāt reģistrētas 39 laulības ar ārzemju pilsoņiem, starp kuriem Krievijas, Anglijas un Indijas pavalstnieki. Laulību vecums sievietēm bijis no 21 – 25 gadiem, bet vīriešiem no 26 – 30 gadiem.

Pavisam tika izsniegtas 633 miršanas apliecības, no tām 355 – Daugavpils novada iedzīvotājiem, kas ir mazāk nekā 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!