Foto: Ekrānuzņēmums
Daugavpils siltumtīkli ir lielākais pašvaldības uzņēmums. Tam ir tūkstošiem klientu un divdesmit piecu miljonu apgrozījums. Par siltumtīklu stratēģiju un attīstību tagad atbild dokumentu viltošanā apsūdzētais Daugavpils deputāts Jurijs Zaicevs, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Daugavpils siltumtīklos Zaicevs sācis strādāt 4. janvārī. Šajā dienā izveidots arī jaunais amats - Stratēģiskās plānošanas un attīstības struktūrvienības vadītājs.

Šim krēslam nav prasīta ne augstākā, ne kāda speciālā izglītība, tāpēc tai kvalificējas deputāts ar vidusskolas diplomu. Amata aprakstā teikts, ka Zaiceva pienākums ir plānot un vadīt darbības stratēģiju, kontrolēt resursu izlietošanu, veidot un saglabāt uzticēšanos uzņēmuma vadībai, prognozēt un novērst konfliktus, plānot un vadīt uzņēmuma korporatīvā publiskā tēla veidošanu.

Pats Zaicevs atteicies runāt ar žurnālistiem un, kad tie uzdevuši jautājumus, izsaucis apsardzi.

Jurijs Zaicevs, kā vēsta "Nekā Personīga", ir plaša profila politiskais darbonis. Pēdējo piecu gadu laikā viņš rosījies daudzos projektos. 2013. gadā Daugavpils domē ievēlēts no partijas Daugavpils atdzimšana.

2012. gada decembrī viņš mēģināja nodibināt partiju Gods un kārtība. Taču partijai sapulcē pietrūka dibinātāju, bet protokolā partijas aktīvisti bija sarakstījuši nepieciešamo personu skaitu. Drošības policija to piefiksēja un Zaicevs ar vēl trim biedriem tika pie apsūdzībām dokumentu viltošanā.

Nenodibinātās partijas mērķis bija Latgales autonomija un oficiāls statuss krievu valodai. Pirms šiem projektiem Zaicevs piedalījās arī Vladimira Lindermana organizācijā "Par dzimto valodu". Bija tās Daugavpils nodaļas vadītājs.

2014. gadā Saeimas velēšanās viņš kandidēja no Latvijas krievu savienības. Tajā viņš ir valdes loceklis kopā ar Jakovu Plineru, Vladimiru Buzajevu un Tatjanu Ždanoku. Vēlēšanas piedalījās arī viņa sieva Irina Boļšakova. Saraksts nepārvarēja piecu procentu barjeru, bet arī Boļšakova tikusi pie darba vietas pašvaldības iestādē – viņa strādā Krievu kultūras centrā.

Daugavpils domē ievēlēti septiņi politiskie spēki. Pa četriem deputātiem ir "Saskaņai" un mēra Latgales partijai, kas ir sadarbības partneris Vienotībai. Sākotnēji Domē nebija opozīcijas, taču septembrī no koalīcijas aizgāja Saskaņas deputāti, oktobrī koalīcija zaudēja vēl vienu balsi.

Lai saglabātu mēra krēslu un noturētos pie varas Latgales partijai un priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim domē arvien vairāk ir nepieciešams mazo partiju atbalsts. Viņš nesaskata neko nosodāmu, ka koalīcijā ietilpstošā Zaiceva ģimenei pēdējā laikā ir veicies ar amatiem pašvaldības struktūrās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!