Trīs lielo Satiksmes ministrijai pakļauto uzņēmumu vadītāji savus amatus nav atstājuši būtiski samazinātā atalgojuma dēļ, svētdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De Facto".

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Ivars Krauklis, Latvijas Gaisa satiksmes valdes vadītājs Jānis Maršāns un Latvijas valsts radio un televīzijas centra valdes priekšsēdētājs Lauris Dripe savus amatus bijuši spiesti atstāt, to raidījumam atklāja apvienības "TB/LNNK" priekšsēdētājs Roberts Zīle

"Mēs atradām risinājumu, kas ir cienījams, jo esošā situācija nevarēja turpināties - šie uzņēmumi pie šiem vadītājiem zaudējuši reputāciju," sacīja Zīle.

No viņa teiktā noprotams, ka līdzīgs liktenis varētu piemeklēt arī lidostas vadību un, iespējams, arī Latvijas dzelzceļa vadību.

Jau ziņots, ka finanšu ministrs Einars Repše (JL) solījis akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi" valdes nomaiņu. Tomēr šo procesu kavē tas, ka nav panākta politiska vienošanās starp koalīcijas partijām. Uz vakantajiem amatiem valdēs apsolīti konkursi.

Zīle noliedz, ka "tēvzemieši" Šlesera astoņkāja vietā tagad veidotu savējo. Lai gan "TB/LNNK", proporcionāli vietu skaitam valdībā, ir viena no lielākajām pārstāvniecībām uzņēmumu padomēs, Zīle to pamato ar faktu, ka "tēvzemiešu" kontrolētā Satiksmes ministrija ir bagāta ar lielajiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!