Foto: Shutterstock

Vecgada vakarā degošas Ziemassvētku eglītes dēļ Rīgā cietuši divi pieaugušie un divi bērni, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Ugunsnelaime notikusi pulksten 19:53 Rīgā, Dzirnavu ielā sešstāvu dzīvojamās ēkas sestajā stāvā. Liesmas bija apņēmušas Ziemassvētku eglīti viena kvadrātmetra platībā, no kurienes pārmetās uz dīvānu, kas savukārt dega divu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta vīrietis un sieviete, kā arī divi bērni.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola pastāstīja, ka slimnīcā tikuši nogādāti septiņus mēnešus un trīs gadus veci puikas, kā arī 31 gadu vecs vīrietis. Septiņus mēnešus vecajam puikam konstatēti sejas apdegumi, bet trīs gadus vecajam puikam - sejas un rokas apdegumi. Bērni nogādāti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.

Savukārt 31 gadus vecais vīrietis ugunsgrēkā guvis smagus sejas, kakla un abu roku apdegumus un nogādāts pie speciālistiem.

Kopumā aizvadītās diennakts laikā ugunsgrēkos Latvijā gājuši bojā trīs, bet cietuši septiņi cilvēki. Laika posmā no 31.decembra plkst.06.30 līdz 1.janvāra plkst.06.30 VUGD reaģējis uz 70 notikumiem, no kuriem 44 bijuši ugunsgrēki, desmit glābšanas darbi, bet 16 - maldinājumi.

Jaungada naktī no pusnakts līdz plkst.06.30 VUGD dzēsis desmit ugunsgrēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!