Foto: LETA
Trešajā Adventa svētdienā bez uzraudzības atstātu iedegtu sveču adventa vainagā dēļ, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā cieta cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Svētdien plkst. 12.38 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Amatas novada Drabešu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja ar mansardu deg 90 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta 14 gadus veca meitene, kura tika hospitalizēta. Plkst. 15.37 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kā VUGD stāstīja paši mājas iemītnieki, ugunsgrēks bija izcēlies no bez uzraudzības atstātām iedegtām svecēm adventa vainagā, kurš bija novietots uz televizora.

VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un adventa vainagos neatstāt aizdegtas sveces bez uzraudzības vai tās nededzināt vispār.

Tāpat svētdien plkst. 18.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Jaunrozes ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā.

No ēkas tika evakuēti seši cilvēki, no kuriem divas 82 un 90 gadus vecas sievietes bija saindējušās ar dūmiem un nodotas neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst. 20.07 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 12. decembra plkst. 6.30 līdz 14.decembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 90 izsaukumus, no kuriem 52 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbiem, savukārt 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Ugunsgrēkos cieta pieci cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!