Foto: DELFI

Nepilnas nedēļas laikā Latvijas vadošā medija "Delfi" atbalsta akcijā “Stiprini stipros”, kas veidota ar mērķi atbalstīt ģimenes, kurās dzīvo pastāvīgi aprūpējams tuvinieks, saziedoti jau vairāk nekā 30 tūkstoši eiro, un ziedošana turpinās.

Sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv" tapušais atbalsta projekts "Stiprini stipros" tika uzsākts 14. decembrī, un trešdien, 19. decembrī, ziedojumu kopsumma pārsniegusi 30 tūkstošus.

Individuālajos ziedojumos "Delfi" stāstu varoņiem saziedoti vairāk nekā 20 tūkstoši tūkstoši, bet summa, ko būs iespējams izmantot, palīdzot vairākiem desmitiem citu ģimeņu apmaksāt izdevumus, kas nepieciešami kopjot smagi slimu tuvinieku, pārsniegusi desmit tūkstošus.

Ar ziedotāju atbalstu jau ir izdevies savākt visu nepieciešamo summu, lai 16 gadus vecās Anastasijas mammai Janīnai gadu vismaz vienu dienu nedēļā būtu iespēja saņemt auklītes palīdzību. Maksa par 32 darba stundām ik mēnesi, ko veic auklīte, kas izgājusi speciālo smagi slimu bērnu aprūpes apmācību projekta "Mīļā auklīte" ietvaros, ir 256 eiro, ietverot pašnodarbinātas personas nodokļus, un gadā summa sasniedz 3072 eiro. Anastasijas mammas stāstu iespējams lasīt šeit.

Ziedošana turpinās, un "Stiprini stipros" ietvaros iespējams sniegt savu atbalstu, lai nodrošinātu mūziķa Rolanda Ūdra aprūpi un rehabilitāciju un atvieglotu viņa sievas Ilonas ikdienu, palīdzētu 21gadus vecā autista Artura ģimenei, kas dzīvo ļoti pieticīgi, ļautu 22 gadus vecajai Elvīrai, kura pēc autoavārijas zaudēja spējas staigāt un dzīvē vairākkārt sapratusi, ka var paļauties tikai uz sevi, apmeklēt rehabilitāciju, un nodrošinātu medicīnisko pārtiku Jurim, kurš pēc insulta jau vairākus gadus ir gulošs, un palīdzību viņa sievai, kura ir pilnībā piesaistīta mājoklim.

Atbalstīt stipros iespējams, ne tikai ziedojot, bet arī veltot savu laiku un uzmanību.

Kaspara un viņa sievas dzīve pilnībā izmainījās pirms trim gadiem pēc tolaik 19 gadus vecā dēla liktenīgā kritiena. Viņi savu stāstu "Delfi" uzticēja, lai iedrošinātu citus nebaidīties uzņemties rūpes par saviem mīļajiem, un neslēpa – ģimenes nelaime ir atklājusi, cik daudz labu cilvēku ir apkārt.

Jau vēstīts, ka "Delfi" atbalsta projektu "Stiprini stipros" ģimenēm, kurās dzīvo pastāvīgi aprūpējams tuvinieks, simboliski aizsāka mūziķa Rolanda Ūdra, kurš 2016. gadā smagi cieta autonegadījumā, draugu ierakstītas grupas "The Hobos" hita "Walk All Night" jaunās versijas videoklips.

Projektu iesāka dažādu ģimeņu pieredzes stāsti, kas iezīmē daļu no problēmām, ar kurām ik dienu saskaras tie, kuri ilgstoši aprūpē kādu no ģimenes locekļiem, un nākotnē "Delfi" kā vadošais ziņu portāls padziļināti analizēs sociālās un veselības aprūpes sistēmas robu cēloņus un iespējamos risinājumus.

"Stiprini stipros" tapis sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv", aicinot atbalstīt tos, kuriem šī palīdzība ir nepieciešama, lai kaut nedaudz atvieglotu viņu ikdienu.

"Ja ģimenē kāds ir ilgstoši slims, visa ģimene tiek pakļauta pārmaiņām. Izjūk ierastais ritms, palielinās izdevumi, mazāk laika paliek attiecībām, nemaz nerunājot par kultūras vai sporta pasākumu apmeklēšanu. Turklāt tas ir smags darbs, bez brīvdienām un atvaļinājumiem. Jābūt ļoti stipriem, lai to paveiktu. Bet kurš palīdz stiprajiem būt stipriem? Ziņu portāla "Delfi" atbalsta akcija ļauj līdzcilvēkiem ieraudzīt stipros un palīdzēt viņiem.

"Ziedot.lv" novērtē, ka "Delfi" aktualizē tēmu, kura diemžēl nav ne politiķu, ne ierēdņu, ne sabiedrības dienaskārtībā. Tikai kopā mēs varam būt stipri un pārtikuši. Ne katrs par sevi. Ne tad, ja kādam ir grūti," norāda Rūta Dimanta, labdarības organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!