Portāla "Delfi" lietotāji par nozīmīgākajiem Latvijas sabiedriskās jomas notikumiem 2008.gadā uzskata Dziesmu un deju svētkus un Latvijas 90.dzimšanas dienu (48%), "Parex Bankas" finansiālās problēmas un pārņemšanu (45%), kā arī makroekonomikas stabilizācijas plāna pieņemšanu (33%) un bezvīzu režīma ieviešanu ar ASV (32%) – tā liecina "Delfi" un tirgus pētījumu aģentūras "Market Data" aptauja.

 

Sievietes par nozīmīgiem vairāk uzskata kultūras notikumus, bezvīzu režīma ieviešanu ar ASV un 2009.gada budžeta pieņemšanu un vairākkārtējās izmaiņas, kamēr vīrieši - korupcijas gadījumus, ar KNAB saistītos notikumus, dzīvokļu cenu sarukšanu un ar A.Lemberga tiesas prāvu saistītos notikumus.

Patēriņa cenu kulminācija un kritums un sērijveida dzīvokļu cenu kritums nozīmīgi vairāk šķituši iedzīvotājiem no 18 līdz 35 gadiem, bet jauniešiem - Ginesa rekordu sasniegšana, Dziesmu un deju svētki un Latvijas 90.dzimšanas diena. Pēdējais notikums nozīmīgāks arī cilvēkiem, kas vecāki par 36 gadiem.

Savukārt par pašu nozīmīgāko nacionālo notikumu kopumā Delfi apmeklētāji uzskata Dziesmu un deju svētkus un Latvijas 90.dzimšanas dienu (21%). Tam seko makroekonomikas stabilizācijas plāna pieņemšana (18%) un 2009.gada budžeta pieņemšana un vairākkārtējās izmaiņas (9%).

Norādot vissvarīgāko notikumu, sievietes vairāk kā vīrieši atzīmējušas 2009.gada budžeta pieņemšanu un kultūras notikumus, kamēr vīrieši - referendumus par Satversmes grozījumiem un par grozījumiem Pensiju likumā.

Makroekonomikas stabilizācijas plāna pieņemšanu kā nozīmīgāko vairāk norādījuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 30 gadiem un no 36 līdz 40 gadiem.

"Delfi" lietotāju aptauja tika veikta sadarbībā ar tirgus un sociālo pētījumu aģentūru "Market Data" no 18.decembra līdz 5.janvārim. Gada sabiedriskās jomas notikumus vērtēja 916 "Delfi" lietotāji.

Tabula: Kurš no šiem Latvijas nacionālajiem notikumiem Tev likās visnozīmīgākais?

Tabula: Kurš no Latvijas notikumiem Tev personīgi likās visnozīmīgākais?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!