Foto: Publicitātes foto
Caur latviešu bīskapa Boļeslava Sloskāna garīgā mantojuma prizmu starptautiskā konferencē “Patiesība un piedošana” vēsturnieki, mākslinieki un politiski represētie, kā arī latviešu un ārvalstu teologi paredzējuši diskutēt par to, kas veido nācijas gara kodolu. Portāls “Delfi” plkst. 16 piedāvās šo konferenci no Latviešu Biedrības nama Zelta zāles vērot video tiešraidē.

Konferencē referēs Šveices Lugāno universitātes profesors, bīskapa B. Sloskāna fonda Latvijā vadītājs, teoloģijas doktors Andris Marija Jerumanis, PSRS represētā un izsūtītā padomju varas laikā Lidija Doroņina, A.Meņa labdarības fonda vadītāja Natālija Boļšakova, Okupācijas muzeja direktora vietnieks, vēstures zinātņu doktors Ritvars Jansons, kā arī Sloskāna Fonda vadītājs Beļģijā, teoloģijas doktors Stefans van Kalsters, Rīgas arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs, dzejniece un žurnāliste Anna Rancāne un citi.

Pasākumā paredzējis kuplināt pianists Vestards Šimkus un Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris „Austrums".

„Latviešu tauta varēs pastāvēt vienīgi kā ticīga tauta ar augstu morāli, kāda bija mūsu tautai cauri gadu simtiem. Ne ienaidnieki iznīcina tautu, bet tauta pati sevi iznīcina, kad morāle pagrimst," atzīmējis Sloskāns, kura 120 gadu jubileja Latvijā šogad atzīmēta vairākos pasākumos.

Jau vēstīts, ka līdzās bijušajam pāvestam Jānim Pāvilam II, kurš svēto rindas papildinās nākamā gada aprīlī, varētu ierindoties arī Sloskāns, kura vārdā viņa 120 gadu jubilejai par godu šonedēļ nosaukta iela Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!