Sabiedrība par atklātību "Delna" aicina Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM) sniegt negatīvu atzinumu Jūrmalas pilsētas domes noteiktajai teritorijas plānojuma grozījumu gala redakcijai un izvērtēt deputātu rīcību, portālu "Delfi" informēja "Delnas" projektu vadītāja Aiga Grišāne.
"Delna" uzskata, ka plānojums izstrādāts nevis sabiedrības interesēs, bet gan tikai atsevišķu privātīpašnieku biznesa interesēs.

Pārliecību, ka notiek atsevišķu privātīpašnieku interešu lobēšana, stiprina tas, ka citu privātīpašnieku iesniegumi nav atbalstīti vai vispār nav vērtēti, lai gan faktiskā situācija ir bijusi līdzīga, uzsvērts "Delnas" izplatītajā paziņojumā.

"Lemjot darba grupas vietā, dome ir manipulējusi ar sabiedriskajām organizācijām, kuras ir iekļautas darba grupā," teikts ceturtdien izplatītajā paziņojumā.

"Delna" uzsver, ka vairākās teritorijās, nosakot lietošanas mērķi un apbūves noteikumus, nav ņemtas vērā Jūrmalas pilsētas un sabiedrības intereses, Vides pārskats, kā arī valsts iestāžu atzinumi, jo īpaši Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes un Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes atzinumi.

"Teritorijās, kas galvenokārt atrodas Baltijas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā vai applūstošajās teritorijās, veiktās izmaiņas ir negatīvi novērtētas gan Vides pārskatā, gan institūciju atzinumos, gan sabiedrības iesniegumos, taču Jūrmalas dome to nav ņēmusi vērā," teikts paziņojumā. Tāpat nav ņemti vērā iebildumi par daudzstāvu apbūves atļaušanu Kauguros, Slokā un Dubultos.

Jau ziņots, ka Jūrmalas dome ceturtdien pieņēma pilsētas attīstības plāna grozījumu galīgo redakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!