Gadījums ar Rīgas domes naudas piešķiršanu televīzijas raidījumu ciklam "XX gadsimts. Post scriptum" vēlreiz parāda, ka Rīgas domē nav kārtības un kādam tas ir izdevīgi, pauda sabiedrības par atklātību "Delna" valdes priekšsēdētāja Inese Voika.
Kā norādīja Voika, - ja var "pa pazīšanos" dabūt atbalstu dārgam kultūras projektam no departamenta, kuram ar šo jomu nav nekāda sakara, tad pa tām pašām spraugām var iegūt atbalstu bez pazīšanās, bet ar naudu. "Tie ir tradicionālās korupcijas ceļi, skaidroja "Delnas" pārstāve, piebilstot, ka aizdomas par Kreitusu ģimenes lobiju šai gadījumā ir tikai pavediens uz nopietnākām sistēmām.

"Tiem, kas meklē naudu, arī ir pašiem jārūpējas, lai nenonāktu šādās aizdomīgās situācijās. Tā ir arī kultūras cilvēku atbildība sabiedrības priekšā, lai viņu darbus apmaksātu no tīrā ceļā iegūtas naudas," sacīja Voika.

Kā jau ziņots, Rīgas domes Pilsētas attīstības fonds atvēlējis 58 579 latus jaunā fonda priekšsēdētāja Aivara Kreitusa sievas Ilgas Kreituses veidotā televīzijas raidījumu cikla "XX gadsimts. Post Scriptum" izdošanai videokasetes, grāmatas un kompaktdiska formātā. Kreituss pilsētas attīstības fonda priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts pagājušās nedēļas sākumā.

Raidījumu cikla "XX gadsimts. Post Scriptum" producents un vadītājs Ēriks Niedra apstiprināja, ka Kreituse bijusi producentu grupas "Virus Art" veidotā raidījuma galvenā redaktore.

Saskaņā ar tāmi lielākā daļa projekta realizēšanai nepieciešamo līdzekļu paredzēti grāmatu, videokasešu un kompaktdisku izgatavošanai - 42 944 lati. Tiešajiem darbu veicējiem kā atalgojums paredzēti 5 070 lati, savukārt 3 580 lati dažāda veida autoratlīdzībām. Producentu grupas izdevumi saskaņā ar tāmi tiek paredzēti 5 325 lati.

Kā ziņots, lai noskaidrotu jautājumus, kas saistīti ar naudas piešķiršanu šim projektam, Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs tuvāko dienu laikā plāno uzklausīt ne tikai fonda priekšsēdētāja Aivara Kreitusa paskaidrojumus, bet arī citu ar to saistīto personu viedokļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!