Foto: LETA
Valdība šodien atbalstīja 55 930 eiro piešķiršanu, lai izmaksātu atlaišanas pabalstus un kompensācijas par neizmantotajām atvaļinājuma dienām Ministru kabineta locekļiem un Ministru prezidenta konsultatīvajām amatpersonām.

Finansējumu šim mērķim ņems no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Valsts kanceleja aprēķinājusi, ka kompensācija ministriem būs 36 622 eiro apmērā. No šīs summas 22 174 eiro paredzēti kompensācijās par neizmantotajām atvaļinājuma dienām, 7458 - atlaišanas pabalstos, bet 6990 eiro vajadzīgi darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām.

Kompensācijās Ministru prezidenta biroja konsultatīvajām amatpersonām izmaksās 19 308 eiro. Šajā summā iekļauta kompensācija par neizmantotajām atvaļinājuma dienām 6947 eiro apmērā, atlaišanas pabalsti - 8675 eiro un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas - 3686 eiro.

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 17.pants paredz, ka atlaišanas pabalsts tiek izmaksāts vienas mēnešalgas apmērā un tas jāizdara mēneša laikā pēc pienākumu pildīšanas beigšanas.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pagājušā gada 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Iespējams, šonedēļ tiks apstiprināta jaunā valdība, kuru vadīs Laimdota Straujuma (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!