Latvijas Demokrātiskā partija (LDP), kura pašvaldību vēlēšanās ieguvusi divas vietas Rīgas domē, vēlas izveidot 5 - 6 deputātu bloku un jau esot vienojusies ar Krievu partiju, sākusi sarunas ar Darba partiju, kā arī piedāvājusi sadarbību Jaunajai kristīgajai partijai un Latvijas Zemnieku savienībai, kas visas vēlēšanās dabūjušas pa vienam mandātam.
LDP vadītājs Andris Ameriks BNS apgalvoja, ka vienošanās ar Krievu partiju jau esot panākta un "mēs esam trīs". Viņš ziņoja, ka LDP gaidot citu partiju atbildes un gatava sadarboties arī ar Zaļo partiju, kas ieguvusi divas vietas domē, bet līdz šim sarunas nav uzsāktas, jo "zaļie visu laiku bija aizņemti".

Savukārt Krievu partijas priekšsēdētājs Mihails Gavrilovs apliecināja, ka pārrunas ar LDP notiek un Krievu partija ir gatava sadarboties, bet vēl nav panākta vienošanās par sadarbības veidu.

Arī Darba partijas (DP) līderis Aivars Kreituss apliecināja, ka notiek sarunas ar LDP un, viņaprāt, abas partijas varētu vienoties blokā, jo tām ir līdzīgas nostājas vairākos jautājumos. Kreituss norādīja, ka šis būtu "parasts gājiens tā saucamajām mazajām partijām", kas iekļuvušas domē. Bet par to partijas vadība lems pirmdien vakarā.

Jaunās kristīgās partijas valdes loceklis Jānis Krūmiņš BNS informēja, ka piedāvājums no LDP neesot saņemts. Viņš arī uzsvēra, ka JKP iestājas par koalīciju, līdzīgu valdības koalīcijai, kas veicinātu sekmīgu darbu domē.

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Aivars Brigmanis BNS apliecināja, ka notikušas sarunas ar LDP un DP, bet konkrētu lēmumu LZS pieņems tad, kad būs zināmi precīzi vēlēšanu rezultāti un domē iekļuvušo deputātu vārdi. Brigmanis pieļāva, ka "mazās partijas" varētu izveidot vienotu bloku Rīgas domē, bet LZS varētu atbalstīt arī lielās partijas.

Latvijas Zaļā partija par iespējamo vienošanos ar kādu no domē iekļuvušajām partijām lems pirmdien vakarā valdes sēdē, BNS informēja partijas līdzpriekšsēdētājs Valdis Felsbergs. Viņš ne noliedza, ne apstiprināja, ka kāda partija piedāvājusi zaļajiem sadarboties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!