Foto: LETA
Biedrība "Demokrātiskie patrioti" (DP), kuru izveidoja vairāki Pilsonisko savienību pametušie biedri, aicina esošās un topošās partijas "netērēt savus intelektuālos resursus dažādu apvainojumu un prognožu paušanai un pavairošanai publiskajā telpā par saviem konkurentiem gaidāmajās ārkārtas vēlēšanās", teikts biedrības paziņojumā.

"Demokrātiskie patrioti" uzskata, ka "dažādu politologu, angažēto polittehnologu, bijušo politiķu un vēlētāju atlaisto Saeimas deputātu izteikumi un prognozes par 11. Saeimas vēlēšanām un tās darbu nevairo vēlētāju uzticību ne kritikas un prognožu teicējiem, ne Latvijas nākotnei".

Biedrības valdes priekšsēdētājs Dāvis Stalts norāda, ka "svarīgāk par savstarpējo kritiku partijām, kuras jau ir paudušas, ka pēc vēlēšanām varētu veidot kopīgu koalīciju, ir meklēt reālu risinājumu sociālajām un ekonomiskajām problēmām, lai Latvijas iedzīvotāji pārliecinātos par to, ka tiek atveseļota nevis abstrakta valsts, bet tiek domāts par cilvēku drošību un stabilitāti ikdienas dzīvē".

Jau vēstīts, ka daži PS biedri ir nodibinājuši biedrību "Demokrātiskie patrioti", kas pirms paredzamajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām vēlas paust savus ideālus un pievienoties kādam politiskajam spēkam.

Biedrības valdes priekšsēdētājs Dāvis Stalts, advokāts Jānis Bordāns un juriste Ieva Brante izstājās no PS, to izdarījuši vēl vairāki šīs partijas biedri.

Biedrības izvirzītie mērķi un ideāli pausti jau 2008.gadā sagatavotajā manifestā, ko toreiz līdz ar PS tapšanu parakstījuši 60 inteliģences un politikas pārstāvji, tostarp Sandra Kalniete, Ģirts Valdis Kristovskis, komponists Pēteris Vasks un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!