Foto: LETA
Ceturtdien Saeimā noticis mēģinājums apzagt "Saskaņas centra" deputāti Irinu Cvetkovu – viņas kabinetā atstātajā rokassomiņā rakņājies vīrietis, kurš ieradies kā Cvetkovas frakcijas un kabineta biedrenes Jeļenas Lazarevas apmeklētājs, tomēr viņam neesot bijusi caurlaide, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Par to, ka garnadzis nebija nejaušs garāmgājējs, kas paslīdēja garām policijai, kas apsargā Saeimas ēkas, jau sākotnēji vedināja domāt apstāklis, ka Cvetkovas kabinets atrodas ceturtajā stāvā. To, ka vīrieti ēkā un savā kabinetā ieveda, bet vēlāk bez uzraudzības atstāja Lazareva, portālam "Delfi" apstiprināja SC frakcijas deputāts Andrejs Elksniņš, kurš sēž blakus telpā.

Deputāts pastāstīja, ka vīrieti rakņājamies viņas somiņā pieķērusi pati Cvetkova, kas pēc tam pasaukusi palīgā nama apsardzi. Pēc tam iespējamais zaglis nogādāts Valsts policijas iecirknī.

Elksniņš stāstīja, ka vīrietim neesot bijis caurlaides, kam bija jābūt pieteiktai neatkarīgi no tā, vai viņu ieveda iekšā kāds no deputātiem, tāpēc tas esot nopietns ēkas apsarga pārkāpums. Elksniņš pauda satraukumu, ka tādā veidā arī citos gadījumos var būt apdraudētas arī citu deputātu mantas, jo daudzi paļaujas uz stingro apsardzi pie durvīm un savus kabinetus neslēdz ciet.

Elksniņa ieskatā, šis gadījums aktualizē arī deputāta imunitātes jautājumu, jo nekādā veidā nav atrunāts, kā notiek, piemēram, deputāta personisko mantu apskate, apskatot nozieguma vietu. "Iespējams, ir cilvēki, kuri uzticējuši deputātei kā savai pārstāves dažādus noslēpumus, kas var tikt apdraudēti," klāstīja deputāts.

Lazareva portālam "Delfi" sacīja, ka situāciju nekomentēšot, jo "tā nav jūsu lieta". Uz jautājumu, vai cilvēkam, ko viņa ievedusi savā un kolēģes kabinetā, bijusi pieteikta caurlaide, deputāte atbildi nesniedza, solot atbildi sniegt vēlāk.

Ar pašu Cvetkovu portālam "Delfi" neizdevās sazināties, bet Saeimas Preses dienestā sacīja, ka parlamenta drošības jautājumus var komentēt tikai Valsts policija.

VP preses pārstāve Sintija Virse portālam "Delfi" apstiprināja, ka vīrietis ielaists bez caurlaides - nostrādājis cilvēciskais faktors, jo Cvetkovas kolēģe lūgusi apsardzes darbinieku apmeklētāju ielaist uz viņas atbildību. Virse atzina, ka policists tomēr tā rīkoties nedrīkstēja, tāpēc par notikušo uzsākta dienesta pārbaude. Savukārt aizturētais tika nogādāts policijas iecirknī apstākļu noskaidrošanai, stāsta VP pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!