Saeimas Eiropas lietu komisija aicina satiksmes ministru Aināru Šleseru diskusijās par Gruzijas-Krievijas konfliktu paust Latvijas valsts oficiālo nostāju, nevis nodarboties ar šauru ekonomisko interešu aizstāvību, informēja saeimas ES informācijas centrs.
Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle piektdien sēdē pauda neizpratni par masu informācijas līdzekļos nesen atspoguļoto Šlesera redzējumu Latvijas - Gruzijas un Latvijas-Krievijas attiecību jautājumā. Eiropas lietu komisija vienojās oficiālā vēstulē atgādināt satiksmes ministram Latvijas oficiālo nostāju Krievijas un Gruzijas konfliktā.

Formālās un neformālās diskusijās satiksmes ministram tomēr būtu jāievēro oficiālā Latvijas pozīcija, kas apstiprināt Ministru kabinetā un Saeimas Eiropas lietu komisijā, uzskata Paegle.

Piemēram, piektdien Saeimas Eiropas lietu komisijas apstiprinātajā Latvijas oficiālajā pozīcijā par Eiropas Savienības nostāju Gruzijas un Krievijas konfliktā uzsvērts, ka Latvijas īpašās intereses ir ES vienotība un solidaritāte šajā jautājumā, atgādina Paegle. "Latvijas interesēs ir pēc iespējas ātrāka stabilitātes nodrošināšana Gruzijā, pilnībā ievērojot starptautisko tiesību principus un Gruzijas teritoriālo integritāti, nevis tikai šauru ekonomisko interešu aizstāvība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!