Jaunās valdības koalīcijas partiju Saeimas frakciju deputāti trešdienas vakarā aktīvi parakstīja memorandu, kas paredz konceptuālu vienošanos budžeta izdevumu samazināšanai par 259 miljoniem latu, saglabājot budžeta deficītu 7% apmērā no IKP, kā arī pasākumus uzņēmējdarbības atbalstam un izdevumu detalizētu apcirpšanas plānu visām nozarēm.
Portāls "Delfi" Tautas partijā (TP) uzzināja, ka visi TP deputāti konceptuāli nolēmuši atbalstīt memorandu, tāpat arī ZZS plāno to parakstīt.

Tie deputāti, kuri nepaspēs parakstīt memorandu trešdien, to izdarīs ceturtdien. Piemēram, apvienības TB/LNNK plāno to parakstīt tikai ceturtdien.

Jau ziņots, ka konstitucionālo tiesību eksperts un Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš uzskata, ka premjera amata kandidāta Valda Dombrovska (JL) vēlme pieprasīt visu koalīcijas deputātu parakstus par valdības deklarācijas un neatliekamo uzdevumu izpildi var būt pretrunā ar Saeimas deputāta statusu, kā arī Saeimas deputātu Ētikas kodeksu, kas nosaka, ka deputātiem nevar uzspiest balsojumu pretēji viņu gribai.

Dombrovskis gan otrdien atkārtoti uzsvēra, ka prasīs visu koalīcijas deputātu parakstus par valdības deklarācijas un neatliekamo uzdevumu izpildi. Viņš nevēlējās komentēt, ko darīs, ja kāds no koalīcijas deputātiem to nedarīs. Komentējot Kusiņa iebildumus, Dombrovskis norādīja, ka "deputāti, kuri uzskata savādāk, lai neparakstās", norādot, ka tad viņš redzēs, cik liels atbalsts būs piedāvātajiem budžeta grozījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!