Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāti pauduši sašutumu par Jūrmalas domes balsojumu, apstiprinot Jūrmalas attīstības plāna grozījumus, kuros paredzēts pārveidot dabas pamatnes teritorijas par apbūves teritorijām.
ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis informēja, ka nav ņemta vērā 2002.gadā vairāk kā 4000 Jūrmalas iedzīvotāju un viesu parakstītajā vēstulē paustā prasība nepieļaut pilsētas mežu izciršanu, bet jauno apbūvi veikt graustu un mazvērtīgās apbūves rajonos. Kā arī ignorēti Jūrmalas Aizsardzības biedrības savāktie 3000 iedzīvotāju paraksti pret dabas pamatnes – priežu meža apbūvi deviņās dabas pamatnes vietās.

Bez ievērības atstāts arī trīsdesmit sešu 8.Saeimas deputātu viedoklis pret Jūrmalas attīstības plāna grozījumos paredzēto dabas pamatnes teritoriju zonējuma maiņu izmantošanai utilitāriem mērķiem.

Saeimas deputāti ir sašutuši par Jūrmalas domes deputātu balsojumu par dabas teritoriju apbūvi ar neizbēgami sekojošu privatizāciju. Deputāti aicina saglabāt dabas pamatni nākamajām paaudzēm un dabai, jo uzskata Jūrmalas izcilos priežu mežus par īpaši vērtīgu un ainaviski nozīmīgu simtiem gadus dabas veidotu vērtību.

Deputāti ir pārsteigti par partijas "Jaunais laiks" deputātu balsojumu, nolemjot Jūrmalas priedes iznīcināšanai un ainavas bojāejai.

ZZS norāda, ka "Jūrmalas domes ierastā prakse iznomāt dabas pamatnes teritorijas nebeidzas ar čiekuru lasīšanu un gulbju ligzdu vērošanu. Tās sekas ir vērtīgu priežu mežu izciršana, izcilu melnalkšņu audžu iznīcināšana, Lielupes palieņu pļavu apbēršana ar būvgružiem, Jūrmalas dabai un tradicionālajai pilsētvidei neatbilstošu, nesamērīgu formu un apjomu arhitektūras "šedevru" tapšana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!