Pagājušās nedēļas nogalē Valkas rajonā atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanā ceļu policisti atkal pieķēruši Saeimas deputātu Pēteri Apini, kuru parlaments iepriekšējo reizi neizdeva sodīšanai.
Ceļu policijas pārvaldes priekšnieks Alnis Jirgens pastāstīja, ka šoreiz pa ceļu Valka - Smiltene deputāts traucies ar ātrumu 111 kilometri stundā tur, kur drīkstēja braukt ar ātrumu 90 kilometri stundā.

"Šeit gan jāņēm vērā radara kļūda, kas vienmēr runā par labu vadītājam," sacīja Jirgens un piebilda, ka tādējādi Apinis atļauto ātrumu pārsniedzis par 14 kilometriem stundā.

Ceļu policijas šefs arī uzsvēra, ka pārkāpums ir "samērā neliels" un Apinim draud naudas sods piecu latu apjomā.

Tuvākajā laikā attiecīgie materiāli tiks nosūtīti Saeimai, kam būs jālemj, vai atļaut Apini administratīvi sodīt.

Apinis BNS kategoriski atteicās komentēt notikušo.

Šī nav pirmā reize, kad tautas kalps pa Latvijas ceļiem traucas, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus.

Apinis pērn 9. septembrī ceļa posmā no Langstiņiem uz Garkalni jau pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu - vietā, kur atļauts braukt ar ātrumu 70 kilometri stundā, Apinis brauca ar ātrumu 122 kilometri stundā.

Par šādu pārkāpumu varēja sodīt ar naudas sodu no 20 līdz 50 latiem vai atņemt autovadītāja apliecību uz laiku no trim līdz sešiem mēnešiem.

Saeima nedeva piekrišanu Apiņa sodīšanai, tādējādi deputāts, kas toreiz par 52 kilometriem stundā pārsniedza atļauto ātrumu, netika saukts pie atbildības.

Neizpratni par minēto Saeimas lēmumu toreiz pauda arī Jirgens, kurš atzina, ka "acīmredzot deputātiem bija kaut kādi iemesli, lai šādi rīkotos".

Tomēr policijas šefs toreiz atgādināja, ka pats Apinis savu pārkāpumu atzinis, turklāt saņemts apstiprinājums, ka konkrētajā ceļa posmā ātruma ierobežojums tiešām bijis nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!