Latvijas Pirmās partijas (LPP) Saeimas frakcijas deputāts Paulis Kļaviņš aicina Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu "saņemties uz drosmīgu rīcību" un atlaist šā sasaukuma Saeimu. Pēc deputāta domām, pretējā gadījumā Latvijā darbosies mazākuma valdība.
Politiķis apstiprināja, ka šodien viņš ticies ar premjeru Einaru Repši (JL), lai pārrunātu iespējamo Saeimas atlaišanu. Kļaviņš sacīja: rēķinot ar "vēsu prātu", Saeimas atlaišana neietekmēs Latvijas virzību uz Eiropas Savienību, nekas nemainīsies.

Deputāts atzina, ka būtu labi, ja referendumu par Saeimas atlaišanu varētu rīkot reizē ar Eiroparlamenta vēlēšanām. "Es esmu rēķinātājs, nevis dzejnieks, un sen jau esmu izrēķinājis, ka cita varianta kā iepriekšējā koalīcija nav," minēja Kļaviņš.

Viņš atgādināja, ka pirms Saeimas vēlēšanām LPP paziņoja, ka nevar veidot kopīgu valdību ar Tautas partiju (TP) un "kreisajām" partijām. Kļaviņš retoriski jautāja, kas tagad ir mainījies un kāpēc LPP šodien panākusi vienošanos par sadarbību ar TP.

"Ir jāpamato un jāizskaidro atkāpšanās no mūsu sākotnējiem principiem," sacīja politiķis.

Tomēr vaicāts, vai viņš varētu pāriet uz partiju "Jaunais laiks", Kļaviņš atzina, ka "varbūt labāk palikt tur, kur ir".

Kā ziņots, LPP un TP šorīt vienojās par kopēju sadarbību jaunajā valdībā. Abas partijas ir gatavas uzņemties dialogu ar visiem labējiem spēkiem Saeimā.

TP arī varētu atbalstīt LPP valdes priekšsēdētāju Ainaru Šleseru kā premjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!