Nežēlīgi noslepkavotās desmit gadus vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas tēvs Andris nepieļauj, ka šajā noziegumā būtu vainojama apcietinātā Diānas māte Baiba, trešdien ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Viņš laikrakstam skaidroja, ka labi pazīst meitenes māti, jo desmit gadus nodzīvoja ar viņu laulībā. "Domāju, ka viņa nevar būt vainojama," uzskata Diānas tēvs, piebilstot, ka viņam ziņa par Baibas apcietināšanu bijusi milzīgs šoks.

Brīdī, kad Diānas māti apcietināja, tēvs kopā ar savu tanti uzņēmās rūpes par otru abu kopīgo bērnu – astoņgadīgo Artūru. Dēlam bāriņtiesa atradusi pat divus psihologus, kas ar viņu strādā, bet zēnam vēl netiek stāstīts par mātes apcietinājumu. Tēvs arī netic nelaimes gadījumam, kura sekas Baiba un viņas draugs vēlāk būtu centušies noslēpt.

Tiesa šobrīd lēmusi, ka gan Baibai, gan viņas draugam apcietinājumā jāatrodas līdz 21. oktobrim, tad atkal tiks skatīts, vai drošības līdzekli mainīt.

Jau ziņots, ka saistībā ar nogalinātās desmitgadīgās Diānas Kozlovskas slepkavību aizturēta meitenītes māte un patēvs. Tiesa abiem kā drošības līdzekli noteica apcietinājumu.

Diāna tika apglabāta 12.septembrī. Viņa nepilnu mēnesi pēc pazušanas tika atrasta noslepkavota netālu no savas dzīvesvietas Dobelē.

Līdz meitenes pazušanai viņas ģimene neesot bijusi bāriņtiesas uzmanības lokā, jo neesot saņemti nekādi signāli, ka māte nerūpētos par bērniem vai ģimenē būtu kādas problēmas. Tiesa, drīz pēc meitenītes pazušanas Dobelē izplatījās neoficiāla informācija, ka Dianas nāvē varētu būt vainojams viņas patēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!