Darba svētkos, 1.maijā, tiek dibināta sabiedriskā organizācija "Darbu Latvijā!", portālu "Delfi" informē biedrības valdes priekšsēdētājs Raimonds Rutenbergs.
Organizācijas darbības mērķi ir likumprojektu izstrādes iniciatīva, sadarbības sekmēšana starp darba ņēmējiem un darba devējiem, Latvijas produktu konkurētspējas veicināšana, ilgtermiņā – ražošanas attīstība, kooperatīvu attīstība.

Biedrība apvienos gan darbu jau zaudējušos cilvēkus, gan tos, kuriem ir pamatotas bažas tuvā nākotnē kļūt par bezdarbniekiem, kā arī speciālistus, kas var palīdzēt risināt nodarbinātības jautājumus.

„Cilvēkiem ir nepieciešams forums, kur meklēt jaunas nodarbinātības iespējas un kur sekmēt dialogu ar darba devējiem, tikties ar speciālistiem. Mēs vēlamies kļūt par efektīvu posmu starp darba ņēmējiem un darba devējiem, lai sekmētu jaunas idejas, nodarbinātību un ilgtermiņā panāktu, lai cilvēki lepotos, ka viņi patērē Latvijā ražotus produktus. "Darbu Latvijā!" plāno arī atspoguļot dažādus pozitīvos piemērus, kā iespējams izdzīvot un pelnīt krīzes apstākļos,” stāsta Rutenbergs.

Viena no pirmajām biedrības "Darbu Latvijā!" aktivitātēm būs informatīvā telts reģionos, kur bez maksas varēs saņemt atbildes uz aktuāliem jautājumiem par nodarbinātību. Drīzumā plānots atklāt arī biedrības mājaslapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!