Jau vairākas dienas Āgenskalna nomalē Ojāra Vācieša ielā 8 notiek dažādi būvdarbi, proti, vēsturiskajai korsešu fabrikai izņemti logi un durvis, tiek noplēstas sijas, informē laikraksts “Diena”.
Rīgas domes pilsētas attīstības departamentā informēja, ka neviena no atbildīgajām institūcijām nav saskaņojusi būvdarbu sākšanu.

Zemes gabala, uz kura atrodas ēku komplekss, to vidū arī no dzelteniem ķieģeļiem būvētā fabrika, īpašnieks nav zināms, bet celtnes pieder Uģim Taboram, informē “Diena” , atsaucoties uz departamenta sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas Danas Hasanas teikto.

Pirms kāda laika U.Tabors vērsies pilsētas būvvaldē ar priekšlikumu mājas demontēt un uz atbrīvotā zemes gabala uzcelt daudzdzīvokļu māju, taču Rīgas pilsētas būvvalde šo ideju noraidījusi, norādot, ka pirms jebkādu darbu sākšanas ir jāiegūst saskaņojums Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā (VKPAI).

“Diena” norāda, ka pēc D.Hasanas skaidrotā, Āgenskalna teritorija, kurā ietilpst arī Ojāra Vācieša iela 8, kā vienots objekts ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un, veicot tur būvdarbus, ir jāizvērtē, kā jaunais objekts iekļausies apkārtējā vidē. U.Taboram nosūtīts uzaicinājums ierasties būvvaldē, lai sniegtu paskaidrojumus. Pēc paskaidrojumu saņemšanas tiks spriests, kā sodīt nelikumīgo demontāžas darbu veicējus. Administratīvais sods par šādu pārkāpumu esot no 50—500 latiem.

U.Tabora preses sekretārs Vilnis Rullis apgalvojis, ka neesot saņemts nekāds aicinājums ierasties būvvaldē. Notikušo V.Rullis skaidroja kā būvlaukuma sakopšanu un būvgružu izvešanu. VKPAI vadītāja vietnieks Jānis Asaris uzsvēris, ka inspekcija informējusi ēkas īpašnieku — tā kā ēkas ir vecākas par 50 gadiem, jebkāda to apjoma izmaiņa ir jāsaskaņo ar VKPAI. Savukārt pēc objekta apskates J.Asaris teica — kamēr notiek tikai iekšdarbi ēkā, iejaukšanās nav VKPAI kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!