Foto: LETA
Piektdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) devās uz 107 ugunsgrēkiem, izglābjot un evakuējot cilvēkus, bet bojāgājušo ugunsnelaimēs nebija, aģentūru BNS uzzināja VUGD.

Reģistrēti arī 87 kūlas ugunsgrēki, kas šogad varētu būt lielākais pērnās zāles degšanas gadījumu skaits diennaktī.

VUGD aģentūrai BNS pastāstīja, ka 13 cilvēki tika izglābti, bet vēl 14 evakuēti ugunsgrēkos Rīgā un citviet Latvijā.

Varakļānu novadā vienlaicīgi dega trīs dzīvojamās mājas, kā arī šķūnis un saimniecības ēka. Tur tika izsludināts paaugstināts bīstamības ugunsgrēks. Vienā no dzīvojamām mājām uguns bija izplatījusies 150 kvadrātmetru platībā, otrā - dega siena 40 kvadrātmetru platībā, bet trešajai dega jumts nelielā platībā.

Rīgā ap vienpadsmitiem vakarā izcēlās ugunsgrēks deviņstāvu mājā Varavīksnes gatvē. Dega pirmā stāva dzīvoklis, taču tas radīja milzīgu sadūmojumu, kādēļ nācās evakuēt un glābt 14 cilvēkus, tostarp pa logu. Starp izglābtajiem ir arī trīs bērni un sieviete grūtniece. Ugunsgrēkā ir viens cietušais 90 gadus vecs vīrietis.

Bet ar divu minūšu intervālu tika saņemts zvans par ugunsgrēku Lāčplēša ielā, kur dega divstāvu mājas jumts un bēniņi. Tika evakuēti pieci cilvēki. Šis ugunsgrēks tika izsludināts par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku.

Dienas laikā Rīgā piektdien notika ugunsgrēks Stabu ielā, kurā izglābti divi vīrieši.

Savukārt kopējais kūlas ugunsgrēku skaits šogad sasniedzis jau 458 ugunsgrēku. Par kūlas dedzināšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 200 līdz 500 latiem vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm. Sodu var piemērot gan policija, gan VUGD inspektori.

2012.gada 6.aprīlis, ugunsgrēks Lāčplēša ielā (aculiecinieka video).

Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par Aculiecinieka autoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!