Vienā dienā ar premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) 31.oktobra rīkojumu par prēmiju aizliegumu valsts iestādēs Finanšu ministrija paguvusi piešķirt prēmijas saviem darbiniekiem par gada darbu, bet dienu pirms tam prēmēt darbiniekus par ieguldījumu nākamā gada budžeta veidošanā, ceturtdien ziņo laikraksts "Diena".
Vidēji katram ierēdnim samaksāti 490 latus. 30.oktobrī ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis parakstījis rīkojumu par 79 darbinieku prēmēšanu, kuri «bija tieši iesaistīti likumprojekta «Par valsts budžetu 2009.gadam» izstrādē un to veica īsos termiņos, strādājot arī brīvdienās». Kopumā darbiniekiem piemaksāti 38 000 latu.

Nākamajā dienā, 31.oktobrī, Bičevskis parakstījis vēl vienu rīkojumu, kas paredz prēmēt deviņus ministrijas darbiniekus saskaņā ar ikgadējo novērtējumu, kas veikts oktobrī. Kopējā prēmiju summa bija 5300 latu, vidēji katrs darbinieks saņēma 590 latus.

Godmaņa rezolūcija aizliegusi prēmijas no 1.novembra, lai ietaupītu jau šī gada budžeta līdzekļus.

Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka prēmijas oktobrī saņēmuši arī FM pakļautās Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!