Kocēnu novada dome saņēmusi apliecinājumu par finansējuma piešķiršanu no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, - tas ļaus Dikļu pagasta pūtēju orķestrim 42 gadus vecos instrumentus aizstāt ar jauniem.

Projekta ietvaros Dikļu pagasta pūtēju orķestrim tiks iegādāts nepieciešamais instrumentu komplekts, kas ir būtiski, lai veicinātu pašdarbības kolektīvu izaugsmi un attīstītu pūtēju orķestra mākslas tradīcijas Kocēnu novadā.

Pašlaik orķestra dalībnieki izmanto 42 gadus vecus instrumentus, kas gadu gaitā ir piedzīvojuši vairākkārtējus to atjaunošanas mēģinājumus, tostarp, lodējot, taisnojot buktes, stiprinot korpusu, mainot dažādas detaļas. Tas savukārt ir negatīvi ietekmējis skanējuma kvalitāti.

Saskaņā ar Kocēnu novada domes veiktās cenu aptaujas rezultātiem, instrumentu komplektu, kurā ietilps trompete, tenorhorns, eifonijs althorns, basa bungas, bungu šķīvju komplekts, flauta un pultis, piegādās SIA "ES Projekti".

Dikļu pūtēju orķestra pirmsākums meklējams 1970. gadā, kad to izveidoja diriģents Artūrs Lācis. Pēc vairāku gadu desmitu pauzes, 2011. gada 11. novembrī, godinot pirmo diriģentu, orķestris atdzima jaunā veidolā. Pirmajā darbības gadā orķestri vadīja Larisa Stivriņa, bet kopš 2012. gada septembra diriģenta vietu ieņem Valdis Drulle.

Pēc darbības atjaunošanas Dikļu pūtēju orķestris sniedzis virkni koncertu gan Kocēnu novadā, gan citās pašvaldībās. Liels pārbaudījums un izaicinājums bija dalība 2013. gada Dziesmu un deju svētku gājienā, muzikāli pavadot Kocēnu novada dalībniekus.

Projekta kopējās izmaksas ir 3373,40 eiro, no kuriem 2787,93 eiro ir ELFLA finansējums. Projekta īstenošanai nepieciešamo papildu finansējumu 10% apmērā no projekta attiecināmajām izmaksām un pievienotās vērtības nodokļa summu, kopumā 864,26 eiro, nodrošinās Kocēnu novada dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!