Foto: LETA
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants prognozē, ka Konkurences padome (KP) atļaus apvienoties TV3 un LNT, taču uzskata, ka viņiem būtu jāizvirza saistoši noteikumi.

NEPLP vēl nav pieņēmusi nostāju šajā lietā, ko plāno izdarīt sēdē pēc Lieldienām 10.aprīlī. NEPLP ir viena no iestādēm, kam Konkurences padome ir lūgusi atzinumu par apvienošanos. KP tuvākajā laikā ir jāpaziņo, vai šo darījumu atļaut.

Intervijā aģentūrai BNS Dimants sacīja, ka lielākā problēma ir informācijas daudzveidības nodrošināšana situācijā, kad samazinās īpašnieku skaits.

"Ja mēs saprotam un apzināmies, ka mediju īpašniekam ir tiesības noteikt redakcionālo līniju, programmu formātus un tā tālāk, tad te zināmā mērā notiek ļoti liels koncentrācijas process. Manuprāt, tas vairs nav tikai redakcionālās autonomijas jautājums, kas risina, ka ikdienā īpašnieks neiejaucas, bet nevienam īpašniekam nevar atņemt tiesības noteikt redakcionālo līniju, kas primāri tiek darīts, izvēloties vadītājus, nosakot formātus," aģentūrai BNS pastāstīja Dimants.

Viņš minēja, ka saistošajos noteikumos līdz ar atļauju apvienoties, iespējams, būtu jāizvirza prasība dibināt meitasuzņēmumu, kas attālinātu īpašnieku no redakcijas.

"Tas, ko es redzētu, iespējams, ka te ir jautājums par atsevišķu meitasuzņēmumu. Tas zināmā veidā veido lielāku pastarpinājumu starp īpašnieku un redakcionālo daļu. Bet nu mēs saprotam, ka tas zināmā veidā ir formāls pasākums," atzina Dimants.

Jau vēstīts, ka Konkurences padome 12.janvārī saņēma TV3 īpašnieces MTG ziņojumu par apvienošanos, MTG iegūstot 100% LNT akciju no uzņēmuma "Neatkarīgie nacionālie mediji".

Iepriekš MTG minējis, ka pēc apvienošanās plāno saglabāt LNT un TV5 programmas, kā arī to pamata raidījumus. Pēc apvienošanās plānots veikt ieguldījumus LNT satura kvalitātes uzlabošanā, pastiprinot programmu ar informatīvajiem raidījumiem, savukārt TV3 specializēsies uz izklaides raidījumiem.

Iespējams, viens no kanāliem varētu iziet no bezmaksas virszemes apraides, bet TV5 būtu krievu valodā raidošais kanāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!