Foto: Publicitātes foto

Līga Dimitere, kura arī citus gadus aktīvi iestājusies pret lesbiešu, geju, biseksuāļu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" rīkotajiem pasākumiem, vērsusies pie Rīgas mēra Nila Ušakova (S), aicinot viņu nepieļaut jūnijā Rīgā plānoto gājienu "Europride 2015", jo Ušakovs no Pareizticīgās baznīcas galvas – patriarha Kirila rokām, februārī saņēmis augstu baznīcas apbalvojumu par pareizticīgo tautu vienības stiprināšanu.

Vēstulē, kas adresēta Ušakovam, kā arī Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarham Kirilam un Latvijas Pareizticīgās baznīcas sinodei, viņa raksta: "Nil, Tu nedrīksti pieļaut "Europride 2015" Rīgā. 20.februārī Maskavā, Kristus Glābēja katedrālē, no patriarha Kirila rokām Tu saņēmi apbalvojumu "Par izcilu darbību pareizticīgo tautu vienības stiprināšanā. Par kristīgo vērtību nostiprināšanu un veicināšanu sabiedrības dzīvē". Kā Rīgas pilsētas mērs, kā kristietis, kā gadu tūkstošiem mantoto tradīciju atbalstītājs, kā Patriarha Aleksija II prēmijas laureāts, lūdzu, nepieļauj "Europride 2015" Rīgā".

"Ja šī dēmoniskā parāde notiks, cietīsim visi, ne tikai trīssimt tūkstoši Latvijas pareizticīgie ļaudis. Lai cik liels līdz šim bijis Tavs materiālais atbalsts Baznīcai, Eiropraida garīgais ievainojums visai Latvijas sabiedrībai būs nāvīgs," raksta Dimitere.

Viņa aicina Ušakovu nezaudēt augstā Baznīcas apbalvojuma laureāta godu, kā arī nekļūt par pareizticības nodevēju, neapkaunot "patriarhu Kirilu, Latvijas Pareizticīgo baznīcu, tās metropolītu, bīskapus, priesterus, mūku kārtu, pieaugušos pareizticīgos un bērnus".

"Pamatojums lēmumam, kas Tev jāpieņem, ir formulēts Pareizticīgās baznīcas Sociālajā koncepcijā. Kā pareizticīgam kristietim, Nil, Tev ir tikai divas iespējas - praidu nepieļaut vai godprātīgi atkāpties no amata," raksta Dimitere.

Savukārt Rīgas domes preses pārstāvis Uģis Vidauskis portālam "Delfi" sacīja, ka Dimiteres vēstule, kas bija adresēta Rīgas mēram, tikusi saņemta, taču, tā kā pieteikumus par gājieniem un piketiem izskata Rīgas pilsētas izpilddirektors, tad saņemtais iesniegums nosūtīts viņam.

Vidauskis norādīja, ka, izskatot biedrības "Mozaīka" pieteikumu par Eiropraida rīkošanu, Rīgas pilsētas izpilddirektors pieņems zināšanai arī Dimiteres vēstulē minētos argumentus.

Jau vēstīts, ka otrdien organizācija "Antiglobālisti" un citas nevalstiskās organizācijas rīko protesta akciju pie Rīgas domes, kuras laikā tiks pieprasīts atcelt vasarā paredzētā Eiropraida norisi. Paredzēts, ka pasākumā piedalīsies ap 200 cilvēku.

Biedrības "Antiglobālisti" valdes priekšsēdētājs Andris Orols iepriekš informēja, ka aicinājumam protestēt pret praidu atsaukušās 23 organizācijas, kā arī vairākas privātpersonas, tostarp Latvijas Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats.

Otrdien Rīgas domē arī paredzēts iesniegt kolektīvo iesniegumu, kurā norādīts, ka lēmums par praida rīkošanu Rīgā, kas pieņemts 2012.gadā Marseļā, ir prettiesisks un Eiropas praida organizētāji Marseļā šo jautājumu bez Latvijas sabiedrības ziņas nebija tiesīgi izlemt.

"Vēlamies vērst Jūsu uzmanību, ka homoseksuālisma propaganda ir klajš Satversmes 1., 2., 110. un 116. panta, kas paredz aizsargāt tikumību, pārkāpums," teikts iesniegumā.

Nevalstiskās organizācijas iesniegumā norāda, ka "dabiska ģimene - vīrieša un sievietes savienība - ir Latvijas sabiedrības vērtība, ko aizsargā Satversme (..) Iedot vienai, mazākumā esošai, radikāli pretēju uzskatu ļaužu grupai tādas pašas tiesības kā vairumam, nozīmē totālu vairākuma tiesību pārkāpumu," norāda iesnieguma autori.  

Iesnieguma autori pauž pārliecību, ka, atļaujot praidu, tiktu pārkāptas Latvijas tautas tiesības uz tikumīgu ģimeni un tās atbalstu, nopietni apdraudēta sabiedrības drošība.

"Latvijas sabiedrības absolūtā vairākuma vārdā mēs paziņojam, ka mēs uzskatām homoseksuālismu, pedofīliju un visas citas seksuālas novirzes par mūsu tautai bīstamu netikumu, kas grauj cilvēku fiziski un garīgi, kas apdraud ģimenes institūciju, bērnus, mūsu tautas garīgās vērtības, un kura popularizēšanu praidā nepieļauj mūsu konstitūcija," norādīts iesniegumā. "Mēs aicinām Rīgas domi ar tai dotajām pilnvarām aizliegt 2015.gadā plānoto praida gājienu Rīgā," teikts NVO iesniegumā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!