Foto: F64
Bijušais Augstākās padomes (AP) Latvijas Tautas frontes (LTF) frakcijas vadītājs Jānis Dinevičs otrdien, protestējot pret vārda nedošanu Saeimas svinīgajā sēdē vienam no Atmodas līderiem Dainim Īvanam, kopā ar domubiedriem neieradās uz Saeimas svinīgo sēdi.

Dinevičs aģentūrai sacīja, ka vienīgais veids, kā iebilst pret Saeimas izvēli nedot vārdu Īvanam, ir protests, tādēļ viņš uz sēdi nav devies.

Dinevičs kopā ar Īvānu un vēl citiem AP deputātiem - Stefanu Rāznu, Jāni Škaparu un Jāni Kinna - noskatījās Saeimas svinīgo sēdi uz video ekrāna pie Brīvības pieminekļa.

"Es savu izvēli nenožēloju," sacīja Dinevičs.

Otrdien uz Saeimas svinīgo sēdi bija ieradušies ne tikai bijušie AP un tagadējie Saeimas deputāti, bet arī bijušie Valsts prezidenti - Guntis Ulmanis un Vaira Vīķe-Freiberga, iepriekšējie Ministru prezidenti, pašreizējās valdības ministri un arī bijušie PSRS tautas deputāti, kuri bija ievēlēti no Latvijas - Džemma Skulme, Ivars Strautiņš, Jānis Vagris, kā arī citi.

Jau iztālēm viesu vidū sava ekstravagantā uzvalka dēļ bija pamanāms bijušais AP deputāts un tagadējais finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Kā ziņots, otrdien Latvijas Nacionālajā operā notika Saeimas svinīgā sēde, kas veltīta Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas 90.gadadienai un Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienai.

Šī ir otrā reize pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kad Saeimas sēde ir sasaukta ārpus Saeimas telpām. Pirmo reizi tas notika 2008.gada 18.novembrī, kad Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai notika Latvijas Nacionālajā teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!