Rīgas dome patlaban juridiski nav tiesīga lemt par apsaimniekošanas maksas maiņu, informēja vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP).
Par to tiesīgi lemt dzīvokļu īpašnieki un apsaimniekotāji, savstarpēji vienojoties, norādīja Dinevičs.

Labākais risinājums par apsaimniekošanas maksas palielināšanu būtu dzīvokļa īpašnieka un apsaimniekotāja vienošanās.

"Rīgas domei ir nopietni jāizvērtē iespēja palielināt apsaimniekošanas maksu, kas normatīvajos dokumentos atšķiras no īres maksas," sacīja vicemērs. "Rīgas domei risinājums ir jāmeklē, uzklausot Juridiskās pārvaldes atzinumu, Komunālo departamentu un, iespējams, pieaicinot sabiedriskās organizācijas, kuras izveidotas komunālo jautājumu risināšanai. Optimālais risinājums būtu, ja apsaimniekotāji un īrnieki spētu vienoties par jaunajām apsaimniekošanas maksām patstāvīgi."

Eksperimentāls mēģinājums vienoties aptaujā aizsākts SIA "Zemgales nami". Galu galā dažādās pakāpēs dzīvokļu īpašnieki ir gatavi palielināt apsaimniekošanas maksu, norādīja vicemērs.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas deputāti vakar akceptēja domes lēmumprojektu, kurā paredzēts palielināt īres vai apsaimniekošanas maksu Rīgas pašvaldības mājās.

Lēmumprojektā paredzēts maksu par kvadrātmetru noteikt 25 santīmu apjomā. Pašlaik jāmaksā 14,8 santīmi par kvadrātmetru, tādējādi īres maksa palielinātos par 69%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!