Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosinājis četras disciplinārlietas pret biroja darbiniekiem, lai pārbaudītu prokurora iesniegumā konstatēto, informēja KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte.

KNAB gan neatklāj, par ko tieši ierosinātas disciplinārlietas.

Jau ziņots, ka starp šiem darbiniekiem ir KNAB Operatīvo pasākumu nodaļas vadītājs Jānis Circens un Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs. To apstiprināja arī arodbiedrībā.

Jurašs ir viens no redzamākajiem KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka kritizētājiem. Viņš un Circens bija vieni no vairākiem nodaļu vadītājiem, kuri 2013.gadā parakstīja toreizējam premjerministram Valdim Dombrovskim (V) adresētu Streļčenokam kritisku vēstuli. Šajā vēstulē cita starpā bija teikts, ka Streļčenoka turpmāka atrašanās biroja vadītāja amatā ne vien apdraud korupcijas novēršanas un apkarošanas mērķu sasniegšanu, bet arī paredzams, ka turpmāko tiesvedību rezultātā nodarīs valstij finansiālus zaudējumus.

Šogad janvārī Jurašs vērsās tiesā, kur prasa izbeigt atšķirīgu attieksmi un atzīt, ka birojs nodarījis morālo kaitējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!