Foto: LETA

Lai veicinātu izpratni par Eiropas darba tirgus ietekmi uz Latviju, pirmdien Rīgas Latviešu Biedrības namā tiek rīkota apaļā galda diskusija "Eiropas darba tirgus un Latvijas darbaspēka migrācija", informēja kustības "Atjaunotā Latvija" priekšsēdētājs Armands Strazds.

Kustība "Atjaunotā Latvija" sadarbībā ar Raiņa un Aspazijas fondu un Frīdriha Eberta fondu ikmēneša cikla "Diskusiju klubs" ietvaros rīko apaļā galda diskusiju par sociāli taisnīga darba tirgus veidošanas iespējām Latvijā.

Pirmdien diskusijā piedalīsies sociāli taisnīga darba tirgus politikas eksperti, pašvaldību, arodbiedrību un NVO pārstāvji. Reģistrācija sāksies no pl.17:00.

Prezentāciju daļā uzstāsies sociālo procesu pētnieks Viesturs Āboliņš, Sociālo Reformu biedrības vadītājs Ivars Redisons, Grāmatrūpnieku arodbiedrības vadītājs Egīls Rutkovskis un kustības "Atjaunotā Latvija" priekšsēdētājs Armands Strazds.
Ciklu "Diskusiju klubs" kopš 2011.gada katra mēneša pēdējā pirmdienā rīko Raiņa un Aspazijas fonds sadarbībā ar Frīdriha Eberta fondu. Maijā pirmo reizi "Diskusiju klubs" tiek rīkots sadarbībā ar antineoliberālo kustību "Atjaunotā Latvija".

"Ņemot vērā, ka krīzes laikā Latvijas valdības nav rūpējušās par darba vietu un darba attiecību saglabāšanu, bet darījušas visu, lai masveidā izzustu mazie un vidējie uzņēmumi, un kvalificēts darbaspēks emigrētu, mēs atbalstām diskusijas aktualizēšanu par sociāli taisnīgu darba tirgu," pauž Strazds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!