Foto: LETA

Pirmo divu nedēļu laikā, kopš paziņots par sabiedriskās organizācijas "Gods kalpot Rīgai!" izveidi, atbalstu jaunajai biedrībai izteikuši jau 300 cilvēki, no tiem lielākā daļa gatava kļūt arī par topošās partijas dibinātājiem.

Kā informēja partijas dibinātāja Rīgas vicemēra Andra Amerika padomniece Liene Pētersone, vēlmi aktīvi līdzdarboties organizācijas darbā pauduši gan radošās inteliģences pārstāvji, gan izglītības un kultūras darbinieki, gan biznesa vidi pārstāvoši cilvēki, vairāki juristi, mediķi un studenti.

"Iedzīvotāji ir noguruši no politiskajām intrigām un nesaskaņām. Cilvēki meklē alternatīvu, kā viņi varētu būt pilsoniski aktīvi, tajā pašā laikā nepiedalīties varas partiju propagandā un strīdos. Organizācija "Gods kalpot Rīgai!" šādu iespēju piedāvā - distancēties no lielās politikas un kopīgi risināt, iespējams, mazākus, taču pašiem rīdziniekiem un pilsētai daudz nozīmīgākus jautājumus. Tieši šo argumentu kā būtisku izvēlē atbalstīt turpmāko sabiedriskās organizācijas darbu neformālās sarunās izteikusi liela daļa atbalstītāju," skaidroja Ameriks.

Kā ziņots, 27.janvārī pēc Amerika iniciatīvas tika nodibināta jauna sabiedriskā organizācija "Gods kalpot Rīga!", kuras mērķis ir apvienot pilsētas patriotus, lai kopīgiem spēkiem veidotu Rīgu par drošu un sakārtotu mājvietu visiem tajā dzīvojošajiem. Līdz martam organizācija kļūs par politisku partiju, kas 2013.gadā piedalīsies pašvaldību vēlēšanās, taču plānots, ka daļa atbalstītāju, kas politikā nevēlēsies iesaistīties, darbosies kā padomdevēji.

"Izveidojot lokālu Rīgas pilsētas iedzīvotāju interešu pārstāvniecību, gribam kopīgi strādāt, lai turpinātu jau iesākto darbu un veidotu Rīgu par ekonomiski attīstītu, sakārtotu un plaukstošu sabiedrības metropoli, sargātu un uzturētu pilsētas vēsturi, tradīcijas un arhitektūras mantojumu, ka arī rūpētos par pilsētas kultūras dzīves izaugsmi," teiks sabiedriskās organizācijas "Gods kalpot Rīgai!" paziņojumā.

Kļūt par jaunās sabiedriskās organizācijas atbalstītāju var ikviens interesents, aizpildot pieteikuma anketu interneta mājaslapā "www.godskalpotrigai.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!