Foto: DELFI Aculiecinieks
Divu nedēļu laikā, no 1. līdz 13.augustam, Rīgas Pašvaldības policija konstatējusi 66 gadījumus, kad Rīgā netiek ievēroti ubagošanas ierobežojumi. Deviņiem ubagiem piemērots naudas sods, informēja Rīgas domē.

Kā ziņots, 1.augustā stājās spēkā grozījumi Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumos, kas aizliedz ubagot Rīgas vēsturiskajā centrā, bet pārejā teritorijā liegts to darīt uzmācīgi, iežēlināšanai izmantot dzīvniekus, turklāt ar šo rūpalu nedrīkst nodarboties vietās, kur tas apgrūtina transportu vai gājēju pārvietošanos. Ubagotājiem līdzi jānēsā personu apliecinošs dokuments.

Rīgas Pašvaldības policijas apkopotā informācija liecina, ka kopumā par ubagošanas ierobežojumu neievērošanu pie administratīvās atbildības sauktas 17 personas.

Par noteikumu neievērošanu fiziskām personām var izteikt brīdinājumu vai piemērot desmit latu sodu.

Pārkāpuma izdarīšanas vietā ar naudas sodu, izrakstot par to noteikta parauga naudas soda kvīti, tika sodītas deviņas personas, no tām trīs par ubagošanu Rīgas vēsturiskajā centrā vietās, kur tas nav atļauts, četras - par ubagošanu vietās, kur tas var traucēt gājēju vai citu satiksmes dalībnieku kustību, bet vēl divas personas sodītas par ubagošanu uzmācīgā veidā.

Laikā līdz 13.augustam par ubagošanas ierobežojumu neievērošanu noformēti astoņi administratīvā pārkāpuma protokoli, no tiem viens par ubagošanu Rīgas vēsturiskajā centrā vietās, kur tas nav atļauts, četri par ubagošanu vietās, kur tas var traucēt gājēju vai citu satiksmes dalībnieku kustību, trīs - par ubagošanu, izmantojot dzīvniekus iežēlināšanai.

Veicot personu pārbaudi, septiņos gadījumos konstatēts, ka personas, kuras veica ubagošanu, ir bez pastāvīgas dzīvesvietas. Veicot preventīvos pasākumus policijas darbinieki sešas personas nogādājuši patversmēs, bet astoņos gadījumos personas, kuras veica ubagošanu, aizturētas personības noskaidrošanai. Vēlāk noskaidrots, ka tie ir ārvalstu pilsoņi un tiem līdzi nebija personu apliecinošu dokumentu.

Papildus minētajām darbībām, Rīgas pašvaldības policijas darbinieki 9.augustā piedalījušies Rīgas domes Rīgas patversmes mobilās brigādes organizētajā reidā ubagotāju ubagošanai iecienītajās vietās.

Policisti sola turpināt ubagošanas ierobežojumu ievērošanas pastiprinātu kontroli, veicot arī sadarbības reidus ar citām Rīgas domes struktūrvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!