Deputātu Sergeja Dolgopolova (SC) un Artūra Rubika ("Dzimtene") vietu Rīgas domē varētu ieņemt pašvaldības aģentūras "Rīgas mājoklis" vadītājs, JL biedrs Anatolijs Aleksejenko un Rīgas 88.vidusskolas skolotāja Aina Žuravļova ("Dzimtene").
Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošie provizoriskie 9.Saeimas vēlēšanu rezultāti, no partijas "Saskaņas centrs" SC nākamajā parlamentā iekļuvis Dolgopolovs un Rubiks, kuri patlaban ir Rīgas domes deputāti.

Dolgopolovs un Rubiks pauduši, ka ievēlēšanas gadījumā ir gatavi doties strādāt Saeimā.

Rubiks 2005.gada 12.marta pašvaldību vēlēšanās Rīgas domē tika ievēlēts no politiskās apvienības "Dzimtene"/Latvijas Sociālistiskā partija apvienotā saraksta.

Kā liecina informācija Centrālās Vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā "www.cvk.lv", nākamā kandidāte iekļūšanai partijas "Dzimtene" Rīgas domes frakcijā pēc pagājušā gada pašvaldības vēlēšanām ir Žuravļova. Viņas vīrs Sergejs Žuravļovs ("Dzimtene") arī ir Rīgas pašvaldības deputāts.

Partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes frakcijas vadītājs Olafs Pulks iepriekš stāstīja, ka Dolgopolova vietā pašvaldības deputāta mandātu varētu saņemt Aleksejenko, kurš pašvaldību vēlēšanās kandidēja partijas "Jaunais centrs" sarakstā, kas tagad ietilpst SC.

Aleksejenko pēc tam pārgājis uz JL.

Tādēļ JL frakciju pašvaldībā, kurā ir 13 partijas biedri, pēc Saeimas vēlēšanām varētu papildināt vēl viens deputāts - Aleksejenko, informēja JL frakcijas vadītājs.

Kā ziņots, 9.Saeimas vēlēšanās par SC deputātu kandidātu sarakstu nobalsoja 14,42% vēlētāju, un nākamajā parlamentā SC būs 17 mandāti.

2005.gadā pašvaldību vēlēšanās Rīgā JL ieguva 13 deputāta mandātus, politiskā organizāciju apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) - deviņus mandātus, Tautas partija (TP) - astoņus mandātus, "Dzimtene" - astoņus mandātus, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) - septiņus mandātus, apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) - sešus mandātus.

No partijas "Jaunais centrs" (JC) Rīgas pašvaldībā strādā pieci deputāti, bet no Latvijas Pirmā partijas (LPP) - četri deputāti.

Rīgas domē patlaban izveidot labēji orientēta koalīcija ar JL, TP, TB/LNNK un LPP, kurā kopā ir 31 deputāts no 60.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!