Foto: AFI
Latviešu leģionāru piemiņas dienai 16. martam nebūtu jābūt kādai atzīmējamai dienai ar īpašu nozīmi, jo Latvijā jau ir 11. novembris, kad pieminēt kritušos karavīrus, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" norāda premjers Valdis Dombrovskis (V).

"16. marts jau sen no piemiņas dienas ir pārvērties par datumu, kad dažādu veidu ekstrēmisti cenšas izpausties un savstarpēji konfrontēties. Skaidrs, ka šādas ekstrēmisma izpausmes jānovērš," norāda premjers.

"Kas attiecas uz 9. maiju – visā Eiropā un arī Latvijā Otrā pasaules kara beigas svin 8.maijā. Es nezinu, kādēļ atsevišķi politiskie spēki vēlas "promotēt" tieši 9. maija svinības, kā tas notiek Krievijā," pauž Dombrovskis, norādot, ka "minētie datumi diemžēl neveicina sabiedrības saliedētību".

Jau vēstīts, ka Rīgas Dome pirmdien drošības apsvērumu dēļ un lai izvairītos no provokācijām aizliedza visus 16.martā pieteiktos pasākumus. Pasākumus pie Brīvības pieminekļa un tā tuvumā bija pieteikusi biedrība "Daugavas vanagi Latvijā," biedrība "Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa," biedrība "Pilsoņu un nepilsoņu savienība", biedrība "Latvijas Antifašistiskā komiteja", biedrība "Simtgadnieku kustība" un privātpersona Pjotrs Gruca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!