Foto: LETA
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība") ir gandarīts par iedzīvotāju augsto aktivitāti sestdien notikušajā referendumā par 10.Saeimas atlaišanu un pauž cerību, ka vēlētāju aktivitāte 11.Saeimas vēlēšanās būs tikpat augsta.

Par to informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Dombrovskis norādījis, ka augstā aktivitāte referendumā "liecina par to, ka iedzīvotājiem rūp valstī notiekošais un tie ir gatavi iesaistīties, lai risinātu valstij būtiskos jautājumos".

"Šis referendums ir skaidrs uzdevums nākamai Saeimai attiecībā uz tiesiskumu, kuru vairs nevarēs interpretēt," piebildis premjers.

Papildus tiesiskuma jautājumiem, viņaprāt, nopietna uzmanība pašlaik jāpievērš arī ekonomiskajai izaugsmei. "Latvijai, pabeidzot starptautisko aizdevumu programmu un atgriežoties starptautiskajos finanšu tirgos, nepieciešams aktīvi strādāt, lai nodrošinātu valsts izaugsmi, un tā nepieciešama ne vien finanšu un ekonomikas sektoros, bet arī citās jomās. Būtiski strādāt pie demogrāfijas, nodarbinātības un izglītības kvalitātes stimulēšanas," norādījis Dombrovskis.

Viņš arī uzsvēris, ka valdībai jāstrādā pie 2012. gada valsts budžeta sagatavošanas, kur svarīgākais ir pabeigt fiskālās konsolidācijas programmu, lai iekļautos Māstrihtas kritērijos.

"Tāpat ir svarīgi valdības dienas kārtībā ir atbalsts uzņēmējdarbības aktivizēšanai, investīciju piesaistei, ražošanas un eksporta atbalsts, lai veidotos jaunas darba vietas," klāstījis Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti liecina - par 10.Saeimas atlaišanu nobalsojuši 94,3% no referenduma dalībniekiem.

Par pašreizējās Saeimas atlaišanu bijuši 650 518 jeb 94,3% no referenduma dalībniekiem, bet pret - tikai 5,48% jeb 37 829 balsotāji, liecina jaunākie Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie dati par saskaitītajām balsīm visos 1028 vēlēšanu iecirkņos. 1476 jeb 0,21% nodoto vēlēšanu zīmju atzītas par nederīgām.

11.Saeimas vēlēšanas, visticamāk, notiks 17.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!