Foto: F64
Tā dēvētā "Latvenergo" amatpersonu lieta nav saistīta ar politiskām spēlēm, pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Premjers noraidīja bijušā AS "Latvenergo" vadītāja Kārļa Miķelsona teikto, ka viss notikušais ir augsta līmeņa politiskā spēlē. "Tās nav politiskas spēles, jo politiķi par to uzzināja pēc aizturēšanas fakta," sacīja valdības vadītājs.

Miķelsons ar šādu paziņojumu nāca klajā tūlīt pēc viņa atbrīvošanas no cietuma pret 50 000 latu drošības naudu.

Viņš gan atturējās nosaukt, kas varētu būt šīs spēles spēlētāji un kādiem spēkiem tieši viņš nelaikā varētu būt šķērsojis ceļu, pieļaujot, ka šajā lietā varētu būt iejauktas gan lielo austrumu kaimiņu - Krievijas, gan arī citu Baltijas un Ziemeļvalstu enerģētikas tirgu dalībnieki.

Miķelsons neizslēdza arī iespēju, ka viņš ir patraucējis kādam alternatīvo energoresursu ražotājam, atgādinot, ka pirms izšķiršanās par Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) otrās kārtas būvniecību bija arī runas par to, ka Liepājā tiks būvēta jauna cietā kurināmā elektrostacija.

Tomēr viņš uzsvēra, ka šī "milžu cīņa", kurai viņš "pagadījies pa ceļam", ir tikai un vienīgi par tirgus daļu Baltijā un Skandināvijā. "Latvenergo" šāda līmeņa tirgum ir maziņš spēlētājs, salīdzinot ar Krievijas un skandināvu tirgus dalībniekiem, bet esam samērojami ar igauņiem un lietuviešiem, sacīja Miķelsons, atzīstot, ka, iespējams, kādam nav paticis tas, ka Latvija spēj ne tikai ražot un pārdot elektroenerģiju, bet arī spēj sevi apgādāt pilnībā, tādējādi izslēdzot iespējamību noteikt elektrības cenas Latvijā no ārpuses.

Jau rakstīts, ka saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas, aģentūru LETA iepriekš informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB aizturētās "Latvenergo" koncerna amatpersonas ir Miķelsons, Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

Aizturēto personu advokātu līdz šim teiktais liecina, ka iespējamie noziegumi varētu būt saistīti ar Rīgas otrās termoelektrocentrāles rekonstrukciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!