Valdība vienojusies līdz budžeta grozījumu pieņemšanai ministriju tēriņus ierobežot par 15%, intervijā Latvijas Radio trešdien sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).
Dombrovskis norāda, ka darbā pie budžeta grozījumiem netiek mazināts viss budžets, jo tas ir sadalīts mazināmajā un nemazināmajā daļā. Lielākā nemazināmo budžeta izdevumu daļa ir pensijas, valsts parāda apkalpošanas izdevumi, iemaksas starptautiskajās organizācijās, kas otrdien papildināta ar virkni jaunu jomu, norāda Dombrovskis.

Budžeta samazinājums var skart arī atsevišķus pabalstu veidus. Premjers gan nenosauca, par kādiem pabalstiem ir runa, norādot, ka Labklājības ministrija pašlaik analizē iespējas.

Dombrovskis uzskata, ka partiju un politiķu vidū aug izpratne par "bēdīgo finanšu situāciju valstī". Tāpēc premjers cer, ka budžeta veidošanas gaitā īpaši daudz populistisku gājienu nebūs.

Pašlaik ministrijas izstrādā budžeta samazinājuma par 20%, 30% un 40% variantus, taču pagaidām nav zināms, kurām iestādēm budžetu samazinās par 20%, un kurām 40%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!