Foto: LETA

Pašreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ir ”ģeniāls nomierinātājs”, bet viņa pēctecim jābūt ”buldozeram”, intervijā laikrakstam ”Diena” apgalvo viens no opozīcijā esošā ”Saskaņas centra” (SC) vadošajiem politiķiem – Jānis Urbanovičs.

" Ir tādi signāli, kas liecina, ka Dombrovskis pats uzskata, ka viņš ir vienu svarīgu etapu vilcis, un ir runas, ka nu šis etaps ir beidzies. Esam visur iestājušies, un tagad jāsākas nākamajam etapam, vajag cita veida vilcēju," viņš izteicies.

Atsaucoties uz vārdā nenosauktiem ekspertiem, Urbanovičs saka, ka Dombrovska pēctecim būtu jābūt "Šlesera tipa" politiķim.

" Tieši tagad ir vajadzīgs šāds buldozers. Es prasu pašam Šleseram, viņš saka, ka viņš nu vairs nekandidēs, bet es piekrītu - ja viņš nevēlas, ir jānāk tāda paša tipa cilvēkam kā Šlesers," pauž Urbanovičs, norādot, ka pieprasījums pēc šāda tipa politiķiem izplatoties pa visu politisko spektru un SC rindās esot pat vairāki šādi politiķi.

"Es negribu tagad saukt, bet es redzu, ka iet tā kā torpēdas un kā raķetes attīstās gan Ivars Zariņš, gan Andrejs Elksniņš. Viņi aug ar katru dienu," norāda SC politiķis.

"Delfi" jau vēstīja, ka 2011. gadā SC par savu premjera amata kandidātu bija nosaukusi Rīgas mēru Nilu Ušakovu, bet šogad viņš paziņoja, ka vairs nebūs SC premjera amata kandidāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!