Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis pieprasījis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoram Andrejam Sončikam sniegt paskaidrojumus par viņam izteiktajiem draudiem, informēja Finanšu ministrijas preses sekretāre Baiba Melnace.
Sončiks meklē tiesību sargājošās institūcijas

Dombrovskis uzskata par pilnīgi nepieņemamu, ka informāciju par draudiem sniedz medijiem, bet par to neinformē ministru. Dombrovskis draudus valsts amatpersonai pēc būtības uzskata par nopietnu lietu, tāpēc vēlas precīzi zināt lietas apstākļus un kādas tālākās darbības tiks veiktas, tajā skaitā saistībā ar apsardzes nodrošināšanu Sončikam.

Jau vēstīts, ka trešdien LTV raidījumā "Panorāma" izskanēja informācija par Sončikam izteiktiem draudiem saistībā ar muitas aktivitātēm. Sončiks nevēlējās minēt draudu iemeslus un draudētājus. "Es to izvērtēju," viņš sacīja. Viņš arī nav vērsies ar iesniegumu policijā. "Es savu māju un sevi varu apsargāt kā jebkurš iedzīvotājs, tā ir apsardzes firma," teica Sončiks.

VID pēdējā laikā atklājis vairākus apjomīgus nodokļu izkrāpšanas mēģinājumus no Krievijas un Ukrainas, kuros iesaistītas arī Latvijas muitas noliktavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!