Foto: F64
Premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzskata, ka arī bijušās laikraksta "Diena" galvenās redaktores Sarmītes Ēertes domubiedriem būtu jāiestājas kādā partijā, jo "reālāk uz cilvēkiem var paļauties, ja viņi ir partijas biedri, nevis piesaistītas vieszvaigznes."

Premjers piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" arī atzina, ka viņš līdz šim nav redzējis tos cilvēkus, kas no Ēlertes puses varētu ienākt apvienībā un pauda cerību, ka viņus varētu redzēt sestdien notiekošajā "Vienotības" dibināšanas kongresā.

Savukārt Ēlerte intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" norāda, ka pagaidām nevienas partijas deputātu kandidātu liste nav publiskota. "...- vai esat redzējuši "Saskaņas centra" sarakstu? Vai sastādīta un jau parādīta Tautas partijas liste? Nē? Tad kāpēc tieši šim sarakstam ir jābūt publiskam septiņus mēnešus līdz vēlēšanām? Lēmums piedalīties politikā ir pietiekami nopietns, rūpīgi apsverams. Politiskajā vidē šodienas Latvijā ir maz pievilcības. Arī manis uzrunātajiem cilvēkiem ir nopietni jāizšķiras. Bet noteikti būs gana laika apspriest gan ļaudis, gan idejas, gan piedāvājumus."

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka sestdien Nacionālajā teātri partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" biedri dibinās politisko apvienību "Vienotība". Saskaņā ar līdzšinējo vienošanos, "Vienotības" vēlēšanu saraksts tiks dalīts četrās nosacītās daļās, pa vienai – katrai no dibinātāju partijām, bet ceturto daļu atstājot "Ēlertes domubiedru grupai" un iespējamiem jauniem sadarbības partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!