Lai gan iepriekš visai bieži ar Rīgas domes (RD) jaunās ēkas Rātsnama celtniecību radušās dažādas neskaidrības, pašlaik būvdarbi notiek pēc plāna, un domes darbinieki ēkā sāks iekāroties jau oktobrī.
RD Attīstības komitejas vadītājs Andris Ameriks pauda, ka Rātsnams būs pabeigt oktobrī un RD sāks uz to pārvākties. Vienlaikus deputātu frakcijas pārcelsies uz Zilās gvardes namu. Pilnvērtīgu darbu jaunajā ēkā domnieki sāks novembrī.

"Lai gan agrāk bija dažādas neskaidrības ar termiņiem, pašlaik viss ir kārtībā. "Rīgas nami" strādā čakli, lai viss būtu laikā," pauda Ameriks. Viņš piebilda, ka deputātiem regulāri ir iespēja iepazīties ar celtniecības norisi, Rātsnamu aplūkojot klātienē.

Savukārt partijas "Latvijas Ceļš" RD frakcijas vadītāja Aija Poča pauda, ka informācija par Rātsnama būvēšanu ir "nekāda", tādēļ nepieciešams nama celtniekus un uzņēmuma "Rīgas nami" pārstāvjus izvaicāt atsevišķi par to, kā darbi sokas. "Termiņi ir samērā tuvu, un vismaz es gribētu pārliecināties."

Rātsnama celtniecību sāka 2000.gada novembrī, un tajā kopumā dome plānoja ieguldīt astoņus miljonus latu, taču atklājās, ka ar šiem līdzekļiem ir par maz, tāpēc uzņēmums "Rīgas nami" no "Latvijas Unibankas" ņēma aptuveni 6 miljonu latu kredītu. Rātsnama kopējā platība ir 9,5 tūkstoši kvadrātmetru, un tajā paredzētas apmēram 150 darba vietas.

Rātsnama būvēšanas laikā vairākkārt radās neskaidrības par tā pabeigšanas termiņiem. RD pat piedāvāja Ārlietu ministrijai (ĀM) ēku apmaiņā pret tai piederošo domes pašreizējo namu Valdemāra ielā. Taču ĀM no tā atteicās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!