Uz Rīgas domes deputāta Jāņa Misas zemes Mežotnes ielā 61 sestdien tiks atklāts "Dzīvās produkcijas tirgus", kurā tirgos mājlopus un mājputnus. Tirgus idejas autors un izveidotājs Misa pastāstīja, ka šāds tirgus tiks organizēts katru nedēļas nogali.
Paredzēts, ka minētajā tirgū var piedalīties dažādu zemnieku saimniecību pārstāvji, kas tirgosies ar zosīm, pīlēm, vistām un gaiļiem, kā arī ar kazām, aitām un citiem mājputniem un mazajiem mājlopiem.

Misa norādīja, ka uz minētā 4606 kvadrātmetrus lielā zemes gabala tirgosies arī "Kvadrāts" ar gumijas apaviem, "Latvijas keramika" ar māla traukiem, "Darba spars" ar dzīvnieku ķēdēm, slaucenēm un citām zemnieku saimniecībā noderīgām lietām.

Viņš stāstīja, ka ideja par šāda tirgus izveidošanu ir radusies jau pirms desmit gadiem ar domu, lai zemniekam ir vieta, kur pārdot, piemēram, gaili, kā arī, ja nepieciešams, uz vietas iegādāties saimniecībai nepieciešamas lietas. Zemnieku dalība tirgū būs bezmaksas, uzsvēra Misa, piebilstot, ka zemnieki savu sajūsmu par šāda tirgus izveidošanu var paust arī ar "divdesmit santīmu" ziedojumu.

Pašam domniekam piederot astoņas pīles, sešas zosis, 20 melnas vistas, gaiļi, trīs suņi un viens kaķis, kas pierāda viņa interesi par lauksaimniecību, sacīja Misa. Rīgas Pilsētas veterinārās pārvaldes vietniece Silvija Strika apliecināja, ka atļauja šāda tirgus izveidošanai, ievērojot visus veterināros nosacījumus, ir izsniegta. Minētajā teritorijā atļauts tirgoties tikai ar dzīviem mazajiem mājlopiem un putniem. Tāpat Strika norādīja, ka tirgū uz vietas dzīvnieku klīnisko apskati veiks speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!