Drošības policija pārbaudīs šodien interneta vidē izplatīto paziņojumu, kurā atkal anonīmas personas aicina uz jaunām protesta akcijām - šoreiz 17.janvārī pie Saeimas ēkas.
Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa sacīja, ka Drošības policija pārbaudīs šo paziņojumu. Par tāda aicinājuma parādīšanos Drošības policija ir informējusi arī Valsts policiju.

Ceturtdien interneta vidē izplatītajā paziņojumā teikts: "Tas, ko Jūs izdarījāt 13.janvārī Vecrīgā, lika sarosīties tiem zagļiem un laupītājiem, kas tur sēž un lemj mūsu budžetu un likteni, un spiež mums dancot pēc viņu stabules. Bet, ja mēs neturpināsim pretoties un arī turpmāk izrādīt savu neapmierinātību ar valstī notiekošo attiecībā pret mums, tad šis cīņpilnais un dvēseli plosošais protests ātri vien tiks aizmirsts."

Paziņojumā norādīts: "Ja mēs neturpināsim pretoties pret šo valstisko iekārtu, kuru vada šādi nekaunīgi un klaji bandīti, ar ļoti lielu IQ (intelekta koeficientu), kuri mums neļauj un neļaus dzīvot, atkal būs vecā rutīna, samērā graujošs PVN, mazās algas, augstās cenas."

Sestdien, 17.janvārī, šīs nezināmās paziņojumu izplatījušās personas aicina "vienoties kopējam protestam Vecrīgā, pie Saeimas ēkas". "Protestēsim, lai redz un dzird. Iesim ielās un demolēsim to, kas ir jādemolē. Parādīsim, ka arī ar mums ir jārēķinās, ka arī mums ir spēks. Nebaidieties - kopā mēs esam spēks. Tie vairāk nekā 100 cilvēku, kas tika arestēti nekārtībās, ir tautas varoņi, jo viņi nebaidījās, bet gāja un sacīja. Apvienosimies, tauta! Mēs esam savās mājās - šajā valstī!!" tā teiks izplatītajā paziņojumā.

Intervijā TV24/"LETA video" Apse-Krūmiņa norādīja, ka, veicot situācijas monitoringu un analīzi, konstatēts, ka virtuālajā telpā izskanējuši aicinājumi 17.janvārī atkārtot 13.janvāra masu nekārtības.

Viņa kā piemēru minēja Krievijas kanāla "TV Centrs" interneta vietnē izvietoto sižetu par 13.janvāra notikumiem Rīga, kurā intervēts kāds anonīms notikušo grautiņu dalībnieks. Šajā sižetā minēts, ka 17.janvārī tiek plānots atkārtot nekārtības daudz plašākā mērogā.

Drošības policijas pārstāves minētajā sižetā anonīmais tā varonis stāsta, ka, 13.janvāra notikumiem atkārtojoties, to sekas būšot jūtamas vēl ilgi. Ja tiks mēģināts uzsliet barjeras, tad protestētāji savukārt celšot barikādes un dedzināšot, un tā atkārtošoties "vecie laiki".

Jau ziņots, ka dažas dienas pirms 13.janvāra protesta akcijas Doma laukumā interneta vidē tika izplatīts līdzīga rakstura paziņojums, par kuru Drošības policija uzsāka kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!